Varaždinski biskup  Bože Radoš po prvi put posjetio Caritasov Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan u Čakovcu”

U prigodi došašća i proslave svetkovine Božića u Dnevnom boravku djece “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu upriličen je tradicionalni susret korisnika, roditelja i prijatelja ustanove. Tim je povodom novozaređeni varaždinski biskup mons. Bože Radoš predvodio misno slavlje u zajedništvu s fra Željkom Železnjakom, župnikom župe svetog Nikole biskupa i gvardijanom čakovečkog Franjevačkog samostana te mnogobrojnim svećenicima iz međimurskih župa.

Fra Željko Železnjak pozdravio je sve okupljene te im zahvalio na dolasku, osobito biskupu Radošu koji ovim Božićnim posjetom osobno potiče da se nastavi činiti dobro i biti blizu onima kojima su najpotrebniji ljubav i skrb. -Svetom misom zahvalili smo Bogu, ali kad zahvaljujemo Bogu, zahvaljujemo svima vama koji darujete dio sebe za one koji su Bogu najbliži. To su ova djeca, njihove obitelji, to je zajednica koja živi i traži podršku, pomoć, razumijevanje i traži da u djeci vidimo ono što Bog vidi, a to je dostojanstvo. Nastojite i dalje biti onaj izvor ljubavi koji se ovdje čuva te neprimjetno i tajanstveno širi dalje. Kutak ljubavi tako se ljubomorno čuva da može biti izbor ljubavi. Ne znamo kako ljubav može biti teška, no vjerujemo da je ovo jedan od izvora koji daje snagu našoj crkvi i ovom narodu., istaknuo je biskup Radoš.

 

Protekla godina bila je aktivna za Dnevni boravak, čija je voditeljica Kristina Novaković izrazila veliku radost što se tradicionalni susret nastavio održavati i ove godine. -Tijekom 2019. obnovili smo velik dio opreme jer želimo našim korisnicima što više olakšati  život i poboljšati kvalitetu usluge. Svega toga ne bi bilo moguće bez donatora, dobrih ljudi zahvaljujući kojima imamo novu opremu i educiramo osoblje, kazala je Novaković. Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu trenutno ima 7 zaposlenih djelatnika koji u polu dnevnom boravku brinu o deset stalnih korisnika, tri povremena korisnika i o četrdesetak djece s teškoćama u psihosocijalnoj podršci koja dolaze na individualne vježbe s logopedima, rehabilitatorima i psiholozima.

Euharistijskom slavlju nazočili su i saborski zastupnik, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, pročelnica UO za poslove župana Međimurske županije Vesna Haluga, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola, rukovoditeljica Djelatnosti školske medicine ZZJZ Međimurske županije Narcisa Slugan, a susret su nastupom obogatila djeca iz DV Svetog Nikole iz Belice.

Ostavi komentar