V. Vrbanec (HDZ) tražio župana naplatu troškova izvanrednih izbora od 1,825 milijuna kuna

Vjeran Vrbanec (HDZ)

Uvjerljivom većinom od 27 vijećničkih glasova za i 4 protiv prihvaćen je proračun Međimurske županije za iduću godinu.

Proračun je težak preko 863 milijuna kuna, ali u ukupni iznos uključni  su proračuni svih ustanova kojima je županija osnivač, kao što je bolnica, zdravstvene, obrazovne i razvojne ustanove.

Izvorni dio proračuna je daleko manji i iznosi preko 233 milijuna kuna.

Prije usvajanja proračuna predloženo je nekoliko amandmana od kojih je najintrigantniji vijećnika Vjerana Vrbanca (HDZ) koji je predložio povećanje proračunskih prihoda od 1,825 milijuna kuna iz naplate štete zbog nepotrebno prouzročenih troškova izvanrednih izbora za župana, što je razvidno iz II izmjena i dopuna Proračuna za Međimursku županiju za 2021. godinu, kazao je Vrbanec i nagalsio: – Tko napravi štetu treba je platiti. Navedeni iznos nije konačan, dodao je, obzirom da se očekuje dodatno terećenje županijskog proračuna i za refundaciju troškova izborne promidžbe.

Predložio je da se navedeni iznos podijeli kao stimulans na plaće zdravstvenim djelatnicima angažiranim u prevenciji i liječenju bolesnika od bolesti prouzročenih korana virusom.

Župan je amandman odbio. Kazao je da se radi o sitnim političkim podmetanjima. – Najviši standard demokracije  su izbori, a demokracija košta. Dodao je da su se izbora najviše bojali oni koji nisu dali kandidata, vratio je lopticu župan.

Ostavi komentar