Uz Dan Općine Vratišinec prvi načelnik Stjepan Posedi postao počasni građanin

Općina Vratišinec svečanom sjednicom u Domu kulture  otpočela je slavlje 30 godina od osnutka općine u nazočnosti velikog broja uzvanika iz političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja.

Na svečnosti su bili Ljubomir Kolarek, kao izaslanik predsjenika Sabora, saborska zastupnica Andreja Marić, međimurski župan Matija Posavec, te brojni drugi uzvanici.
Milena Granatir, predsjednica Općinskog vijeća Vratišinec u prigodnom govoru naglasila je: -Mandate smo dobili na zajam, isti smo dužni vratiti predanim radom i mijenjati prilike u našoj sredini na bolje. Vjerujem da će uz smjer sadašnje izvršne vlasti, većina projekata koji su godinama bili samo želja na papiru, jedan po jedan postati stvarnost. Puno se radi, no svjesni smo da svatko može reći može se i bolje. Općina Vratišinec ne smije biti cjelina zaboravljena između dva grada, već idealna sredina za život blizu dva grada, jer njezini mještani to zaslužuju, naglasila je.

Načelnik Mihael Grbavec pak je nabrojio sve što je učinjeno, ali i ono čemu streme. – Prošle godine bilo smo puni bagera i šljunka, a danas, godinu kasnije mijenjamo vizuru mjesta, kazao je.

Općinsko vijeće dodjeljuje javna priznanja za osobita postignuća i doprinos od značaja za razvitak i ugled Općine. Pohvalnice su dobili Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kraljevec, Ema Mlinarić, Tomislava Bukovec – Šarić, Dragutin Vugrinec, a prestižno priznaje počasni građanin Vratišinca Stjepan Posedi, prvi načelnik Vratišinca u mandatu od 1993. do 1997. godine. Tada su Općini Vratišinec pripadala i naselja Krištavovec i Žiškovec koji su u drugom mandatu pripojili Gradu Čakovcu i naselja Križovec i Peklenica koja su se pripojila Murskom Središću. No Općina je, uz naselja Vratišinec, Gornji Kraljevec i Remis nastavila  svoj put, a ubrzani razvoj otpočela posljednjih godina.

U kulturnom djelu programa sudjelovali su Mješoviti pjevački zbor Dr. Vinko Žganec, Vokalna sekcija KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, folkloraši i tamburaši KUD-a Dr. Vinko Žganec, učenici OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec i mališani iz DV Srčeko.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE