U utorak kreću najbogatiji Dani Međimurske županije dosad, evo što donose

Dani Međimurske županije 2017

Nakon uvodne konferencije za medije koja je održana u Starom gradu Zrinski, dana  je jedna snažna poruka važnosti povijesti za Međimurja, ali pritom ujedno najavljena inovativnost budućih projekata koje u vidu revitalizacije ovog vrijednog spomenika kulture priprema Međimurska županija.

U naredna 22 dana, s naglaskom na obilježavanje 30. travnja kao Dana Međimurske županije, ali ujedno i Spomendana na Zrinske i Frankopane kojeg je proglasio Hrvatski sabor, očekuje nas tako ukupno 110 manifestacija uz poneko iznenađenje, ali i oko 10 tisuća suorganizatora, provoditelja vrijednih događanja diljem Međimurja.

Fotografiranje sa Zrinskom gardom, koncert, izložba u Prelogu i čitaonica

Sve ideje, ambicije i kreativnost Međimurki i Međimuraca prikazat će se u okviru ovogodišnjih Dana Međimurske županije, a povratkom s uskršnjih blagdana, sve i započinje, u utorak 18. travnja.

Tako će od 17:00 sati glavna tema biti jedan od suorganizatora obilježavanja Spomendana, Zrinska garda, kako će mlada fotografkinja Miroslava Novak predstaviti istoimenu izložbu ekskluzivnih fotografija naše postrojbe. Nakon otvaranja, izložba će u zgradi Scheier biti otvorena od srijede do petka od 17:00 do 19:00 sati, dok u subotu od 10:00 sati, kada se očekuje njeno zatvaranje u poslijepodnevnim satima uz prisustvo povijesnih postrojbi iz cijele Lijepe naše, nakon tradicionalnog mimohoda, svete mise i prijavka međimurskom županu.

Nakon otvaranja izložbe od 19:00 sati s donjeg dijela zgrade Scheier selimo u onaj gornji, na solističkih koncert mladog glazbenika Danijela Detonija u organizaciji Centra za kulturu Čakovec. U isto vrijeme, u Prelogu će se održavati izložba „Nit“ Lee Krušelj u muzeju „Croata Insulanus“, koja će biti otvorena do 11. svibnja.

Za one najmlađe u prijepodnevnim satima pobrinut će se Knjižnica i čitaonica „Nikole Zrinski“ Čakovec koja je pripremila Dane otvorenih vrata, uz Legendu o Pozoju i prikaz starih zanata s Udrugama, koje će održavati na svom dječjem odjelu, a za sve one koji nisu u mogućnosti doći u Čakovec, diljem Međimurja kružit će poznati Bibliobus.

S projektom Pričaonica i radionica „Vrečica pričalica“, svim međimurskim mališanima bit će na raspolaganju do 9. svibnja, kada se i zaključuju ovogodišnji Dani Međimurske županije.

Kompletan program manifestacije nađite OVDJE.

 

Ostavi komentar