Uspješno održana online smotra Projekt građanin 2021.

9. županijska/7.međužupanijska smotra Građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema za Međimursku i Varaždinsku županiju prvi put je održana online.

Na Smotri se predstavilo 18 škola, osnovnih i srednjih. Učenici su uz vodstvo mentora istražili 18 problema u lokalnoj zajednici. 18 je prijedloga načina rješavanja problema oblikovano u sjajne i besprijekorne kreativne projekte uz uporabu suvremenih digitalnih alata. Učenici i mentori odradili su višestruki  posao jer su brojne materijale nakon fizičkog oblika izrade trebali pretvoriti u digitalne. Izlaganja učenika trebalo je pretvoriti u videozapis te sve to online obraniti pred članovima Povjerenstva u sastavu: Darinka Kiš – Novak, Aleksandra Ličanin, Nataša Hajdinjak, Katarina Škvorc, Sandra Vlahek, Zvonka Rakuša, Romina Levačić, Aleksandra Oreški i Melita Jambrović.

Čitav događaj odvijao se na platformi Zoom. Zoom platformu ustupio je i koordinirao Hrvatski Crveni križ Zagreb, pod vodstvom  Helene Hrebinec Vukušić, prof., Odjel za edukaciju – Škola Hrvatskog Crvenog križa, Služba za rad s mladima, volonterima i Škole Hrvatskog Crvenog križa.

Svoju tradiciju otvaranja Smotre nastavio je župan Matija Posavec. Riječima koje nose dodatni vjetar u leđa za rad na novim projektima, župan uvijek pruža podršku učeničkom i učiteljskom trudu u području Građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema.

Skladan tim triju škola III. OŠ Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec oduševio je online programom otvaranja Smotre. Himnu Lijepa naša domovino i pjesmu Sing a Song for the Peace izveli su učenici III. OŠ Čakovec. Pjesmu Vuprem oči otpjevala je učenica Gospodarske škole Čakovec. Učenici Srednje škole Čakovec raspjevali su sudionike pjesmom I love you baby.

Voditeljice Županijskog stručnog vijeća za Građanski odgoj i obrazovanje i druge međupredmetne teme Zdenka Novak, III. OŠ Čakovec i Monika Perčić, Gospodarska škola Čakovec bile su zadužene za  organizaciju  Smotre. Uz podršku ravnateljice Nataše Hajdinjak i ravnatelja Renata Vinka organizacija je odrađena savršeno. Tradiciju izvrsnog domaćina Smotre nastavila je Srednja škola Čakovec koja je Smotri otvorila svoja vrata prije 10 godina.  Domaćinstvo je koordinirala profesorica Katarina Škvorc uz podršku ravnateljice Gordane Ramušćak.

Učenici i mentori uključivali su se iz svojih škola, a Povjerenstvo iz Srednje škole Čakovec. Smotru su svojim prisustvom podržali i viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Nevenka Lončarić – Jelačić i Tomislav Ogrinšak koji godinama ističu da škole Međimurske županije imaju veliki broj kvalitetnih projekata koji čine jednu trećinu državne smotre Projekt građanin. (zn)

-Čestitke učenicima i njihovim mentorima na marljivom radu i izvrsnom uspjehu u prvom online predstavljanju projekata te promociji svojih škola, općina/gradova i svog zavičaja, poručila je Zdenka Novak.

Ostavi komentar