Uspješni sportaši i kazalištarci na prijemu kod gradonačelnice Ljerke Cividini

Gradonačelnica Ljerka Cividini primila uspješne mlade sportaše i nagrađivane kazalištarce.

Priopćenje o tim prijemima objavljujemo u nastavku.

Gradonačelnica Ljerka Cividini primila je mlade uspješne sportaše iz I., II. i III. osnovne škole Čakovec, koji su sudjelovali na Svjetskim školskim sportskim igrama. Igre su održane u Beogradu od 11. do 19. rujna 2021.

Na igrama se okupilo 2500 učenika iz 42 države, a natjecanja su se održavala u 14 sportova. Učenica II. OŠ Čakovec Nevia Fotak bila je najbolja u trčanju na 200 metara, a svojim je rezultatom postavila osobni rekord i postala svjetska prvakinja školskog sporta do 15 godina. Osim ovog rezultata, Nevia je osvojila i srebrnu medalju u skoku u dalj. Prijemu je prisustvovala i Jana Blažeka iz III. OŠ Čakovec, koja je osvojila 6. mjesto u utrci na 800 metara, kao i košarkaška ekipa I. OŠ Čakovec, koja je zauzela 5. mjesto.

Gradonačelnica je mladim sportašima i njihovim mentorima – profesorima Damiru Fotaku, Marinku Horvatu i Matiji Horvatu čestitala i poželjela im mnogo uspjeha na budućim natjecanjima te ih je ohrabrila da ne odustaju od jer će im bavljenje sportom omogućiti stjecanje zdravih sportskih i životnih navika, ali i nova prijateljstva i druga lijepa iskustva.

Marinko Horvat zahvalio je gradonačelnici na prijemu i podršci rekavši da postignuti rezultati svjedoče da se u okviru škola i sportskih klubova u Čakovcu odlično radi s djecom.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini  u gradskoj je vijećnici održala je prijem i za mlade glumce i voditelja dramskog studija Dada, koji djeluje u sklopu Centra za kulturu Čakovec.

Spomenuti je dramski studio na 23. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, održanom sredinom rujna u Rijeci, osvojio nagradu za najbolju predstavu. Riječ je o predstavi Kralj Lear rađenoj prema djelima Williama Shakespearea i Ulricha Huba. Gradonačelnica Ljerka Cividini mladim je glumcima, voditelju Dade Davoru Dokleji i ravnatelju Centra za kulturu Čakovec Romanu Bogdanu čestitala na osvojenoj nagradi te im je ujedno i zahvalila što diljem Hrvatske na izvrstan način predstavljaju Grad Čakovec. Poručila im je da se u svom radu uvijek mogu osloniti na Grad Čakovec te da su im vrata uvijek otvorena. Davor Dokleja i Romano Bogdan istaknuli su da je ovo jedna od brojnih Dadinih nagrada te su zahvalili gradonačelnici na suradnji i podršci.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE