Uspješni bivši učenici Srednje škole Prelog: Razgovor s preloškim slavujem Filipom Hozjakom

filip hozjak

Učenici Srednje škole Prelog razgovarali su s Filipom Hozjakom, bivšim učenikom njihove škole. Donosimo njihov intervju u cjelosti:

Najprije ti čestitamo na uspješnoj karijeri. Podsjeti nas kako je krenuo tvoj put nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Hvala vam na čestitkama!

Nakon srednjoškolskog obrazovanja odlučio sam okušati sreću na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Otišao sam na prijemni ispit i nažalost nisam prošao. Nisam klonuo duhom, već sam se za pola godine ponovno prijavio i ovaj puta prošao. Mojoj sreći nije bilo kraja jer sam znao da me čeka avantura života! Nakon godinu dana vratio sam se u Hrvatsku i odlučio svoj glazbeni put nastaviti na Umjetničkoj akademiji u Osijeku gdje sam i diplomirao 2016. godine u klasi profesora Berislava Jerkovića. Par dana nakon diplome dobio sam poziv osječkog Hrvatskog narodnog kazališta koje je danas moje matično kazalište.

Izdvoji neku crticu iz gimnazijskih dana u Srednjoj školi Prelog.

Moram priznati da mi je to jedno od najljepših razdoblju u mom životu. Svaki je dan u našoj školi bio zaista poseban, no kad bih morao izdvojiti neke stvari, to bi definitivno bilo maturalno putovanje u Grčku i maturalna večera gdje smo s puno emocija zahvalili profesorima i nastavili svoj obrazovni put.

Zašto si odabrao Srednju školu Prelog za svoje srednjoškolsko obrazovanje?

Bilo je to nekako logično rješenje. Putovati u Čakovec ili Varaždin je bilo besmisleno jer bih izgubio puno vremena koje mi je bilo prijeko potrebno za učenje. Ovako sam imao 5 minuta pješice do škole što znači da sam mogao i duže spavati ( hahaha ). Imao sam tu sreću da sam bio prva generacija gimnazijalaca u Srednjoj školi Prelog i s profesorima smo razvili predivan odnos.

Srednja škola Prelog broji 20 godina dosadašnjeg uspješnog rada. Što bi poručio sadašnjim osmašima? Zašto odabrati Srednju školu Prelog?

Prvo bih htio čestitati školi na ovom lijepom jubileju i poželjeti vam još puno sretnih i nasmijanih srednjoškolskih lica koji će ponosno predstavljati Srednju školu Prelog. Ponovo bih odabrao SŠP iz više razloga – odličan program koji SŠP pruža budućim srednjoškolcima ( gimnazija, ekonomska, turističko-hotelijerski komercijalist, kuharstvo, slastičarstvo…), odlični profesori koji se posvete svakom pojedincu te međusobna povezanost svih učenika.

Tvoja poruka mladima u vezi životnih izazova koji su pred njima.

Slijedite svoje snove! Bit će uspona i padova, no nikad nemojte odustati.

Koji su tvoji planovi u budućnosti?

Uhhhh, planova je zaista puno! Kako sam ušao u grupu 4 Tenora život mi se okrenuo naglavačke. U pripremi nam je nova pjesma, u planu je puno koncerata, a i na kazališnom planu ne pauziram. Naime vježbam ulogu Jesusa u poznatoj rock operi / mjuziklu Jesus Christ Superstar u kazalištu Komedija u Zagrebu.

Što ti je korisnoga donijela srednja škola?

Donijela mi je mogućnost upisa na bilo koji fakultet u Hrvatskoj ili inozemstvu! Donijela mi je bezbroj lijepih trenutaka, od božićnih koncerata koje SŠP svake godine organizira, humanitarnih koncerata za udrugu Duga, izleta kroz školsku godinu, fešta na kraju školskih godina i na kraju ono najvrijednije što nam ostaje – puno lijepih prijateljstava koje i dan danas njegujemo. A moram vam otkriti da mojoj generaciji SŠP toliko fali da s vremena na vrijeme posjetimo školu i uvijek izrazimo želju da se pridružimo nekom predavanju.

Koji je tvoj životni moto?

Privilegija je u životu biti ono što jesi !

Ostavi komentar