Vrlo uspješna godina za DVD-om Pustakovec-Buzovec-Putjane

DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane

Ove subote, 18. ožujka, u prostorijama Nogometnog kluba „Sloga“ u Čakovcu, održana je godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Pustakovec-Buzovec-Putjane“.

Osim pregleda rada u prošloj te iznošenja plana za ovu godinu, Skupština je bila i izborna.

Ovaj čakovečki DVD ima 119 članova, od čega je 28 mlađe od 18 godina. U protekloj godini, sve zadaće i aktivnosti društva, bile su prvenstveno usmjerene na sprječavanje nastanka požara, provođenje preventivnih mjera zaštite, stručnu obuku članstva, prijemu novih članova, promidžbi vatrozaštite u svim životnim i radnim sredinama, ali i sudjelovanju na natjecanjima. Izuzetno uspješna bila je seniorska ženska A ekipa, koja je na Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, koji je u rujnu održan u Đakovu, osvojila prvo mjesto. Osvojile su i tri treća mjesta, te četvrto mjesto na 7. državnom natjecanju koje je zadnjeg dana rujna održano u Puli. Kako je istaknuo zapovjednik DVD-a, Zvonko Knezić, unatoč tome što nisu osvojile medalju, u konkurenciji od 52 ekipe pokazale su zavidnu spremnost i uvježbanost, te će sigurno u narednom razdoblju biti još bolje.

DVD Pustakovec-Buzovec-PutjaneDVD je lani imao samo jednu tehničku intervenciju, no to ne znači da se malo radilo. I u prošloj godini, bili su aktivni u zajednici, osiguravali su Vuzmenke, odradili niz edukativnih akcija s najmlađima, dijelili preventivne letke mještanima, pregledali hidrantsku mrežu i bunare, rekao je, među ostalim Knezić.

Sve to ne bi bilo moguće da nije bilo podrške i financijske pomoći, posebice Grada Čakovca i Gradskog kotara Jug. Kako su istaknuli izuzetno dobru suradnju u 2016. imali su i sa Vatrogasnom zajednicom Međimurske županije, Vatrogasnom zajednicom Grada Čakovca, te Javnom vatrogasnom postrojbom Čakovec.

– Iznimno mi je drago bilo slušati izvješća o radu u minuloj godini DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, a vjerujem kako ćemo, kao i sa svima drugima, napraviti još bolju suradnju između Grada Čakovca i društva – rekao je u obraćanju gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te naglasio da će Čakovec i ubuduće pomagati i pratiti rad svakog DVD-a na području Čakovca. Kovač je čestitao svima koji su dobili priznanja i nagrade za postignute rezultate. Posebno je važno raditi s mladeži, a broj mladih u vašim redovima, jamstvo je da vatrozaštita u južnom dijelu Čakovca ima budućnost, završio je gradonačelnik.

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Grada Čakovca, a ujedno i DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, naglasio je da članovi ovog DVD-a njeguju i razvijaju dugogodišnju tradiciju vatrogastva u ovom dijelu grada. Protekla godina bila je uspješna, činjenica da nije bilo požarnih intervencija omogućila je aktivni rad na dugim poljima, prvenstveno na uvježbavanju, edukaciji i radu s mladima. Čestitao je svima, posebice članovima ekipa koji su na natjecanjima širom Hrvatske svojim rezultatima promovirali čakovečko i međimursko vatrogastvo.

Biralo se i novo vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje. Na vrhu DVD-a nije došlo do promjena, tako da će i u naredne četiri godine DVD-om Pustakovec-Buzovec–Putjane predsjedati Mario Medved, a zapovijedati Zvonko Knezić. Njihovi zamjenici bit će Marijan Medved, odnosno Kristijan Đunđek.

Skupština je bila prilika i da se promoviraju članovi koji su u protekloj godini ostvarili nova vatrogasna zvanja. Luka Toplek promoviran je u vatrogasca prve klase, a Tifani Ban, Mona Juričan i Ivana Mesarić u dočasnice prve klase. Novi vatrogasni časnik je Kristijan Đurek, a časnik prve klase Ivana Pejić. Voditeljica vatrogasne mladeži je Martina Đurek.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar