Uskrsna čestitka gradonačelnika Ljubomira Kolareka

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Stiže nam još jedan Uskrs u neobičnim okolnostima. Uskrs koji kao da nas razdvaja, a ne spaja. U ovim nesigurnim vremenima kao da nam se uskraćuje radost života, radost druženja, radost dijeljenja ljubavi i radosti. A upravo je to vrijeme koje nas najviše podsjeća na Isusa i njegovo trpljenje. I poput Isusa moramo u ovom vremenu, kada nosimo naš križ bolesti, straha i nesigurnosti za budućnost, pokazati Isusovu ustrajnost i nepokolebljivost. Grad Prelog je i ove godine malim znakom dobrote pokušao pokazati onima kojima je najteže, podjelom jednokratnih novčanih pomoći stanovnicima Preloga slabijeg imovinskog stanja. Novčane pomoći dodijeljene su sukladno uvjetima navedenima u Odluci o socijalnoj skrbi Grada Preloga, a uoči predstojećeg blagdana Uskrsa.

Ove je godine podijeljeno ukupno 50.100,00 kuna, odnosno 185 jednokratnih novčanih pomoći, u iznosima od 200, 300 i 800 kuna. Novčana pomoć dodijeljena je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos minimalne mirovine, osobama starijima od 70 godina bez redovnih prihoda, osobama koje primaju pomoć za uzdržavanje, nezaposlenim osobama te jednočlanim domaćinstvima, osobama s invaliditetom te mnogočlanim obiteljima slabijeg materijalnog statusa.

Nemojte u ovo vrijeme zaboraviti na naše sugrađane koji proživljavaju teška razdoblja, koji su napušteni i sami. Neka svima ovaj najradosniji dan u godini za sve vjernice i vjernike, dan Kristovog uskrsnuća donese ljubav, sreću i Božji blagoslov. Sretan Uskrs!

Ljubomir Kolarek, dr. med. vet., gradonačelnik Preloga i zastupnik u Hrvatskom saboru

Ostavi komentar