USKORO LOV NA PISANICE: U Perivoju Zrinskih bit će skriveno 5 zlatnih zečeva

lov na jaja rr (18)
Odaziv na potragu za pisanicama i Zlatnim zecom prošle je godine bio odličan

Turistička zajednica grada Čakovca i ove godine poziva na igru i druženje u čakovečkom parku. Pozivnicu i najavu prenosimo u cijelosti:

Kako bi roditelji zajedno sa svojom djecom uživali u subotnjem prijepodnevu u centru grada Čakovca, Turistička zajednica grada Čakovca već 4. godinu organizira zabavnu igru na otvorenom, traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec.
Prema nekim navodima podrijetlo ove popularne uskrsne igre i potrage za jajima krije se u starom škotskom običaju prema kojem su se mladi Škoti na uskrsno jutro uputili u šumu u potragu za jajima raznih šumskih ptica kako bi ih pripremili za doručak. Prema drugima, začetnik te tradicije je Martin Luther koji je organizirao prve potrage za jajima u kojima su muškarci sakrivali pisanice za svoje supruge i djecu. Simbolika ove igre ponovno se vidi u Kristovu grobu i ženama koje su išle u potragu za Isusom. Danas je ona posebno popularna u Njemačkoj. Djeca koja traže jaja sakrivena na tajnovitim mjestima pritom uživaju u uzbuđenju igre, koja ima i edukativan karakter, podučava koliko je važno biti uporan.

Pripremite uskrsne košarice. Lov na pisanice uskoro će doći

Potraga u Perivoju Zrinskih

Spomenuta se igra tradicionalno održava u Čakovcu dan prije samog Uskrsa, na otvorenom u Perivoju Zrinski. Ove godine održat će se u subotu, 20. travnja 2019. od 10 do 11 sati. Potragu će voditi uskrsni zec koji će tijekom potrage animirati najmlađe. Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsna igra jamči druženje i zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom stvara simpatične uspomene, osobito onim najmlađima. Pobjednikom ili pobjednicom bit će proglašen onaj koji pronađe skrivenog Zlatnog zeca. Ove godine bit će skriveno 5 zlatnih zečeva.

Petero najsretnijih mališana koji pronađu zlatne zečeve primit će vrijedne poklon pakete, dok će svako dijete koje sudjeluje u potrazi biti nagrađeno diplomom uskrsnog zeca i slatkim prigodnim poklonom. U slučaju kiše potraga se otkazuje, ali djeca mogu doći u Turistički ured podići svoju diplomu i slatki prigodni poklon kako bi ih nagradili za njihovu dobru volju sudjelovanja u potrazi.

izvor: Turistička zajednica grada Čakovca

foto: rr

Pisanice i Zlatni zečevi bit će skriveni u Perivoju Zrinskih

Ostavi komentar