Upisi u srednje škole: Tko je s upisnicama “pomiješao lončiće”?!

Upis u srednju školu

Upisi u srednje škole trebali su započeti danas u 8 sati. No, sustav je ponovno zakazao i tek će u podne “pustiti upisnice u pogon”.

Upisi u srednje škole za buduće srednjoškolce najavljeno je za 13. i 14. srpanj, od 8 do 12 sati. Nestrpljivi školarci i njihovi roditelji (treba potpis roditelja) pohrlili su u škole upisati svoj pomladak. No, tamo ih je dočekao hladan tuš. Nema upisnica, a bez njih ni upisa.

Naime, po novom, upisanice se više ne mogu kupiti u knjižarama već se printaju s kartice “Moj odabir”, kako je to objavio Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole.

Upisnice će biti dostupne na kartici “Moj odabir” 13. srpnja od 12:00 sati.

Iznenađeni i to mnogi neugodno, jer ne stanuju svi u Čakovcu i Prelogu, učenicima i njihovim roditeljima nije preostalo ništa drugo već se vratiti doma ili sjediti po kafićima i čekati hoće li ipak nakon 12 sati, doći do svojih, tako potrebnih papira.

Ima slučajeva i da su pojedine osnovne škole svojim, sad već bivšim osmašima, podjelile stare upisnice, za koje su tek po dolasku na upise, saznali da ne valjaju.

Ne samo da su učenici bespotrebno potrošili dan, ista je stvar i sa djelatnicima škola na koje se “svalilo” zatečeno nezadoljstvo.

Srećom, idu na ruku budućim polaznicima pa će se tako upisi danas protegnuti i do 15 sati.

(vv)

Ostavi komentar