Ukupno 44 sudionika na prvoj radionici Igrajmo se zajedno

Savjet mladih Općine Sveti Martin na Muri dana 20. kolovoza po prvi puta organizirao je kreativno-edukativnu radionicu u prirodi za djecu i mlade pod nazivom „Igrajmo se zajedno“.

Nakon okupljanja sudionika u jutarnjim satima kod najsjevernije točke u Žabniku na radionice se uputilo ukupno 44 sudionika razvrstanih u tri skupine u dobi od 2,5 godine pa do 17 godina. Sudionici radionice bili sa područja Općine i obližnjih mjesta, ali i iz Grada Čakovca te Grada Mursko Središće.

Unatoč magli koja se sporo dizala djeca nisu skidala osmjeh sa lica prolazivši kroz radionice koje su bile prilagođene njihovoj dobi. Zajedno su crtali, bojali, izrađivali su biljke i životinje od plastelina i glinamola, natjecali su se u skakanju sa vrećama, lovili ribu, posjetili Ergelu međimurskog konja, ali su i učili o biljnom i životinjskom svijetu uz rijeku Muru te o životu u Žabničkoj mrtvici.

Savjetu mladih svojim dolaskom na radionicu potporu su dali načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, zamjenica načelnika Petra Novinščak te predsjednik Općinskog vijeća Dražen Crnčec kojemu je Savjet mladih i savjetodavno tijelo te je tom prilikom rekao: „Odluka o okupljanju mladih kroz Savjet pokazala se itekako opravdanom jer se time omogućilo da postojeći entuzijazam,volju i kreativnost mladi iskažu na najbolji mogući način. Savjet mladih će i u narednom razdoblju imati potporu lokalne zajednice i već se radujem novim aktivnostima koje će, uvjeren sam, biti na korist, ali i zadovoljstvo svih, a posebice onih zbog kojih Savjet mladih i postoji. Stoga ovom prilikom pozivam i druge da se tim aktivnostima pridruže i da time pridonesu razvoju naše zajednice.“

Za sve sudionike radionice hrana i piće bili su osigurani zahvaljujući Općini i TZ Općine Sveti Martin na Muri te Kavani&Catering „Arka“, dok su pomoć u organizaciji pružili Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije, ŠRD Čikov iz Svetog Martina na Muri te NK Polet Sveti Martin na Muri kojima se ujedno ovom prilikom Savjet mladih srdačno zahvaljuje.

Foto: Dražen Crnčec

Ostavi komentar