Udruga Zora: Mladi u Čakovcu i Prelogu educirani o aktivizmu, volonterstvu i organiziranju javnih akcija i kampanja

Udruga Zora je u sklopu projekta “Mladi kao pokretači društvenih  promjena” provela edukaciju za mlade o aktivizmu i volonterstvu. Izvješće prenosimo u cijelosti:

U sklopu projekta “Mladi kao pokretači društvenih promjena”, udruga Zora je u Čakovcu i Prelogu organiziralaedukaciju o aktivizmu, volonterstvu, aktivnom građanstvu, povezivanju i uključenju u udruge/inicijative i organizaciji javnih kampanja.

udruga Zora

Edukacije su održane od 25.03 do 27.03. u Čakovcu i Prelogu, a sudjelovali su učenici svih 7 srednjih škola iz Međimurske županije, studenti i predstavnici udruga.

Na edukacijama su mladi naučili tko su aktivni građani, na koje načine možemo zajednički biti aktivni u društvu, što je važno kod organizacije javnih kampanja te smo sve navedeno proučili i na stvarnim primjerima, a na kraju smo osmislili volonterske akcije.

Veselimo se što su mladi pokazali inicijativu, a neke (volonterske) akcije mladi su već počeli planirati. To pokazuje kako mladi imaju ideja i žele promjene, samo im je potrebna podrška i vjetar u leđa.

Na edukacijama je bilo vrlo poučno, ali i zabavno raditi u grupama te osmišljavati nove ideje. Za edukatoricu Marinu Kolar (Konekta), mladi su imali samo riječi pohvale.

Pozivamo sve mlade iz Međimurske županije da nam se priključe u daljnjim aktivnostima i edukacijama!

Ukoliko te zanima fotografiranje, aktivno djelovanje i teme koje su važne mladima, udruga Zora te poziva da se prijaviš na radionicu fotografskog aktivizma koja kreće 05.04.2019. Prijavnicu i više informacija o radionici pronađi na ovoj poveznici OVDJE.

Projekt „Mladi kao pokretači društvenih promjena“ provodi Udruga Zora s partnerima Graditeljskom školom Čakovec, Srednjom školom Prelog i Udrugom mladih Efekt. Financijski ga podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

izvor: Udruga Zora

Ostavi komentar