Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja donirala knjige o Domovinskom ratu

Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec dobila je donaciju knjiga o Domovinskom ratu.

Grad Čakovec je o ovome poslao priopćenje za medije koje prenosimo u nastavku.

Predsjednik Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja Željko Sršan u pratnji zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca Zorana Vidovića, u utorak je Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec donirao tridesetak knjiga o Domovinskom ratu.

Riječ je o znanstvenoj i publicističkog građi koju je ova udruga tijekom godina prikupila i dobila iz raznih izvora, ponajprije Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Kako je prilikom donacije naglasio predsjednik udruge, želja im je da ova građa bude dostupna svim onima koji istražuju Domovinski rat.

Zahvaljujući se na donaciji, ravnateljica knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec istaknula je da će knjige u kojima se govori o ulozi Međimuraca u Domovinskom ratu biti dio Zavičajne zbirke, dok će ostatak zainteresiranima biti dostupan u Studijskom odjelu.

Zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, pak je istaknuo da je ova donacija vrlo vrijedna, jer knjige sadrže brojne dokumente, fotografije i ostali materijal vezan uz događaje s početka 90-tih godina prošlog stoljeća. Veći dio ovih radova čakovečka knjižnica dosad nije imala, pa je ovime obogaćen knjižni fond koji se odnosi na Domovinski rat.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

I istina vu vino je ne več fal?

Više od pol vure kuha se šalica kave?!

Čušpajz nadolazećeg ljeta

Kad glasine uguše istinu