UDRUGA STUDENATA MEĐIMURJA: Kam na faks 2019.

Udruga studenata Međimurja i ove je godine održala hvalevrijedan projekt “Kam na faks” na kojem se međimurskim maturanticama i maturantima, ali i ostalim zainteresiranim srednjoškolcima i njihovim roditeljima omogućuje da pitaju i saznaju od studenata sve što ih zanima glede odabira fakulteta, polaganja predmeta na državnoj maturi, o pojedinim kolegijima na fakultetima kao i o studentskom životu općenito.

Odabir fakulteta nije lagan, stoga su međimurski studenti i ove godine pomogli prilikom odabira, dali savjete iz vlastitog iskustva i odgovarali na njihova pitanja.

“Skupili smo više od 25 različitih fakulteta iz Republike Hrvatske, koji su najpopularniji izbor međimurskim maturantima. Svi volonteri ovdje su da vas usmjere i pomognu vam prilikom odabira. I mi smo se ne tako davno suočavali s istim brigama kao i vi, i zato smo ovdje da vam pomognemo oko vaših nedoumica” – poručio je predsjednik Udruge Lovro Horvat.

Na pitanja maturanata odgovaralo je 50 studenta volontera, koji su za svojim stolom prezentirali fakultete. Sa sobom su donijeli knjige, skripte, brošure fakulteta i slike kako bi zainteresirali maturante i predočili im što se točno uči na fakultetu i kako. Neformalna atmosfera, zajedničko druženje i razmjena iskustva zapravo je i cilj ovog projekta.

Projekt se i ove godine održao u dvorani Srednje škole Čakovec, a odazvalo se oko 400 maturanata i srednjoškolaca.

Svojim odazivom na projekt i riječima podrške projekt su podržali saborska zastupnica Sunčana Glavak, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak i pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec.

Projekt je otvorila ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak: “Ovo je jedinstvena prilika maturantima da se riješe svojih nedoumica, otkriju prednosti i nedostatke studiranja i da se pravovremeno informiraju o onim pitanjima i fakultetima koji ih zanimaju” – poručila je.

Udruga studenata Međimurja zahvaljuje se svima na dolasku, riječima potpore i pitanjima koja su maturanti pripremili. Posebno se zahvaljuju volonterima na ovom projektu koji su izdvojili svoje vrijeme i pomogli budućim brucošima, kao i ravnateljici i djelatnicima Srednje škole Čakovec koji im već drugu godinu pomažu prilikom održavanja projekta.

 

tekst i foto: Lovro Horvat

Ostavi komentar