Udruga Maxenca ponovo se na originalan način predstavila na Martinju

Udruga Maxenca Martinje
Udruga Maxenca

Martinje je uvijek bilo, to je danas, a bit će i sutra, vrlo važan događaj za svakog vinogradara i vinara kao i za svakog ljubitelja plemenite i dobre vinske kapljice jer upravo na taj dan 10/11. studeni – mošt se i službeno pretvara u vino.

Martinje se danas njeguje kao narodni običaj uz jelo, piće, pjesmu i glazbu prema tzv. “Križevačkim štatutima” iz 1696. godine. Martinje označava kraj jeseni i početak zime jer su svi radovi u poljima gotovi.

Turistička zajednica općine Nedelišće ove godine po trinaesti put u dvorani MESAP-a u Nedelišću organizirala je manifestaciju Martinje, koju svake godine bilježi sve veći broj izlagača i posjetitelja.

Među brojnim izlagačima i ove godine članice i članovi Udruge Maxenca iz Macinca na maštovit i zanimljiv način su uredili svoj izložbeni prostor.
Način na koji se članice i članovi ove udruge pripremaju za sudjelovanje na svim manifestacijama postaje prepoznatljiv jer je to gotovo uvijek nešto novo, kreativno i posebno. Naravno, takav način sudjelovanja je sudeći prema reakcijama sudionika i posjetitelja jako dobro prihvaćen i uvijek se dobivaju samo pozitivne reakcije.

I ove subote u dvorani MESAP-a osjećala se pozitivna, opuštena atmosfera, primijećena su ugodna druženja starih poznanika i prijatelja i u svakom slučaju ovom manifestacijom ostvaren je cilj i opravdala se organizacija iste.

Na svim stolovima izlagača našli su se brojni proizvodi vrijednih ruku članica i članova udruga, proizvodi OPG-ova i marljivih vinogradara, kao i neizostavna ponuda hladetine u kojoj su mogli uživati svi kojima takva vrsta delicije odgovara.

(žk)

Ostavi komentar