Udruga Maxenca razveselila mještane adventskim vijencem i jelenima

Maxenca advent

Približava se kraj još jedne kalendarske godine. Godine koja je za članice i članove udruge Maxenca iz Macinca bila prožeta različitim i mnogobrojnim aktivnostima, zanimljivim događajima, novim bogatijim iskustvima i što je najvažnije ugodnim druženjima.

Tako su i ove posljednje dane mjeseca studenog članice i članovi udruge iskoristili kako bi svoje sumještane, kao i sve one koje bi put „doveo“ u Macinec iznenadili nečim novim.

Približava se vrijeme adventa pa su stoga članice i članovi udruge došli na ideju da na ulazu u naselje, ispred Doma kulture, postave adventski vijenac i naravno četiri svijeće.

Adventski vijenac čine dva temeljna simbola – krug i svijeće, odnosno svjetlo. Krug ili prsten bez početka i kraja shvaća se kao simbol vječnosti i vjernosti.
Nakon više raznih i interesantnih prijedloga i zamisli zajednički se došlo do jedne ideje, nakon ideje slijedile su pripreme i adventski vijenac je kroz kratko vrijeme bio spreman za znatiželjne poglede.

Naravno zelena površina ispred Doma kulture „iskorištena“ je i za postavljanje jelena koji vuku kola kao i postavljanje snjegovića, na radost djeci.

Na jelene i kola te oko adventskog vijenca postavljena je rasvjeta pa je pravi efekt vidljiv prvim sumrakom i tijekom noći.

Zadovoljna lica članica i članova udruge Maxenca na zajedničkoj fotografiji nakon završenih radova pokazatelj su uspjeha u ostvarenju još jednog projekta u nizu.

(žk)

Ostavi komentar