Udruga Extrema sudjelovala na Dravskom BeExtrem spustu

udruga extrema

Centralni događaj proljetno-ljetne sezone za članove Udruge Extrema bio je Dravski BeExtrem spust 2018. rijekom Dravom koji se odvijao 3. lipnja. Cijeli projekt bio je dio globalne akcije poznate kao Mowe Week 2018 – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti.

Za taj prvi spust članova udruge odabran je gornji tok rijeke Drave koji svojim vijugavim tokom, raznim brzacima i kaskadama nudi poseban doživljaj, a na istom se skupilo čak 60 članova. Uz samo veslanje rijekom Dravom, ova iznimna prilika iskorištena je da se djeca članovi Udruge upoznaju sa raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta rijeke Drave, pa su tako mogli vidjeti sive i bijele čaplje, kormorane, crnu rodu, dabrovo sklonište, zemljana gnijezda ptice Bregunice koja je još poznata i kao ptica ambasador rijeke Drave, kao i mnoge druge zanimljivosti a sve u cilju podizanja svijesti kod odraslih i djece o potrebi očuvanja okoliša i same rijeke. Uz ovaj edukativni dio, članovi su posebno uživali u veslanju rijekom, a većina nije mogla izdržati da se veslima ne pošprica, a najhrabriji su se i okupali. Cijeli projekt zaokružen je druženjem članova uz logorsku vatru, hranu i piće koju su nam osigurali vrijedni sponzori.

Sponzori: Jamnica, Pipo Perutnina Čakovec, caffe bar Coolturnjak Čakovec, Restoran Atlantik Nedelišće, poduzeća Elektroinstalacije Ekonomat, MedicPro i Inox Babić.

No, ovdje članovi Udruge neće stati sa svojim aktivnostima, jer već 16. lipnja odlaze u Nacionalni Park Sjeverni Velebit, gdje će u planinarskom pješačenju proći kroz najatraktivniji dio Sjevernog Velebita, Premužićevom stazom od PD Zavižan do PK Alan.

Kako je do sada Udruga za svoje članove već priređivala predavanja, već 17. lipnja na rasporedu je predavanje za članove Udruge koji prije sezone aktivnosti na moru žele položiti ispit za voditelja brodice B kategorije i tako nesmetano uživati u morskim radostima.

Mjesec lipanj članovi Udruge zaokružiti će još jednom planinarskom aktivnošću, kojem se posebno veselimo a to je noćni uspon na Ivanšćicu gdje će članovi poznatu nam planinu doživjeti u potpuno drugačijem svjetlu.

Želite li se pridružiti ovoj Outdoor Udruzi, to možete učiniti za simboličnih 50,00 kuna godišnje, dok djeca ispod 14 godina starosti ne plaćaju članarinu. Za sve što Vas interesira možete ih kontaktirati na mail adresu [email protected], pozivom na 099/357-2715 i 098/294-222, ili ih pronađite na društvenim mrežama i dobiti ćete sve potrebne informacije.

Link facebook: https://www.facebook.com/extremaudruga

Ostavi komentar