25.5 C
Čakovec
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Udruga Biovrt poziva na predavanje i razmjenu sjemenja u subotu 27.ožujka u Novo Selo Rok

Udruga Biovrt poziva vas na predavanje Silvije Kolar-Fodor „Sjeme je naše ljudsko pravo ” koje će biti održano 27.ožujka u 10:00 sati u Novom Selu Rok, u obnovljenom društvenom domu na adresi M.Tita 49 (iza dućana Metss).

Predavanje će trajati od 10:-11 sati, a nakon predavanja, od 11-13:30 održat će se razmjena domaćeg sjemenja. Na razmjenu sjemenja sudjelovat će članovi udruge Biovrt i članovi udruge Duga, a pozivaju i sve vas da donesete domaće sjeme i razmijenite ga s nama

O PREDAVANJU: Budućnost čovječanstva ovisi o hrani, a hrana ovisi o sjemenju. U našoj zemlju upravo se donosi novi Zakon o sjemenju koji je u prvoj verziji izazvao velike reakcije udruga i poljoprivrednika. Udruga Biovrt je jedan od pokretača inicijative „Sjeme je naše ljudsko pravo“ koja je tijekom zadnjih mjeseci započela pregovore s Ministarstvom poljoprivrede oko izmjene spornih dijelova zakona. Saznajte što se točno događa s zakonom o sjemenju u RH, ali i na području EU. Osim navedenog, Silvija će s vama podijeliti znanje na koji način možete skupljati i čuvati sjeme u svom vrtu. Pridružite nam se u čuvanju naše baštine i bioraznolikosti za buduće generacije!

O PREDAVAČICI: Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole. Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama.
Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Događaj će se provoditi u skladu s epidemiološkim mjerama. Kako j broj sudionika na predavanju ograničen, molimo najavite nam se prethodno na poveznici dostupnoj na www.biovrt.com, prijave se primaju do popunjenja mjesta.

Razmjena sjemenja će biti otvorena za sve zainteresirane, odvijati će se kroz 2,5 sata kako ne bi nastale gužve, a u slučaju lijepog vremena, istu ćemo i preseliti na otvoreno – pa za isto nije potrebna najava.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,574FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE