Učenici Tehničke škole Čakovec “računalci”: U samom vrhu strukovnih škola u Hrvatskoj!

Dugo očekivani rezultati Nacionalnih ispita u strukovnom obrazovanju za kvalifikaciju tehničar za računalstvo koje je u 2019. proveo NCVVO stigli su posljednji dan nastavne godine naših maturanata.

Ispitna pitanja bila su iz predmeta Digitalna logika, Algoritmi i programiranje, Osnove i građa računala te Operacijski sustavi. Odlične rezultate postigli su učenici Tehničke škole Čakovec koji pokazuju da su „računalci“ u samom vrhu učenika strukovnih škola u Hrvatskoj, a profesori izvrsni predavači i motivatori.

– Dvojica naših učenika, Neven Marciuš i Franko Žarković ostvarili su prva mjesta u Hrvatskoj, Mislav Miser i Toni Polanec ostvarili su 1. percentil (bolji rezultat od 99% učenika), a 2. percentil (ostvarili bolji rezultat od 98% učenika) Matija Fric, Lovro Makovec i Martin Marčec.

Posljednje plasirani učenik postigao je 35. percentil (ostvario je bolji rezultat od 65% učenika). Od 21 učenika koji je pristupio ispitu, njih čak 20 postiglo je rezultat iznad prosjeka. Ne samo da su naši „strojari“ elita strojarskih strukovnih škola u Hrvatskoj, to dokazuje i činjenica da smo imenovani regionalnim centrom kompetentnosti u strojarstvu, nego smo i vrh računalstva, napisali su na stranicama društvenih mreža.

Ostavi komentar