Učenici iz Međimurja ručnim radovima i pismima uljepšali dane izolacije korisnicima Doma Novinščak!

Foto: Arhiva, Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak pokrenuo je suradnju sa osnovnim i srednjim školama iz Međimurja kako bi svojim korisnicima olakšao teške dane izolacije, a ujedno podsjetio na značaj osoba starije životne dobi. Uključio se veliki broj škola, a u nastavku pročitajte objavu Doma Novinščak o svim pojedinostima.

– U proteklom razdoblju započeli smo prekrasnu suradnju sa osnovnim i srednjim školama s područja Međimurske županije, u kojoj su se odazvali našoj molbi da olakšaju dane izolacije našim korisnicima i podsjete se na vrijednost i značaj osoba starije životne dobi. Sa svih strana primili smo prekrasne prigodne čestitke, pisma, poruke podrške i ručne radove učenika, vođenih svojim učiteljima i profesorima u plemenitoj nakani da uljepšaju dan osobama, koje u ovoj epidemiološkoj situaciji prolaze izuzetno teško razdoblje.

Dva tjedna su naši korisnici svaki dan dobivali poruku veselja, svaki dan svaki od njih 130, s obzirom na veliku količinu dostavljenih radova, barem na kratko zaboravio je na brige koje ga muče i lice mu se ozarilo zbog neposredne dječje radosti kojom je odisao svaki učenički rad.

Svoju kreativnost i veliko srce na ovaj način izrazili su učenici većinom nižih razreda iz sljedećih škola: Osnovne škole Podturen, Područne škole Sivica, Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec, Osnovne škole Sveta Marija, Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba, I. osnovne škole Čakovec, Područne škole Novo Selo Rok, Osnovne škole Prelog, Osnovne škole Kuršanec, Područne škole Peklenica, Osnovne škole Nedelišće, Područne škole Dunjkovec, Područne škole Pušćine, III. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Belica, Osnovne škole Draškovec, Osnovne škole Hodošan, Osnovne škole Domašinec, Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak

Ostavi komentar