Učenici iz Ingolstadta u posjetu Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

posjet Ingolstadt - fotografija za novine

U ponedjeljak, 11. ožujka, u Ekonomsku i trgovačku školu stigli su učenici iz partnerske škole Staatliche Fachoberschule und Berufsoberschule iz Ingolstadta. Dočekali su ih učenici 2. ht i 4. ht uz gitare i pjesmu, a pozdravila ih je ravnateljica škole Bosiljka Vinković Kukolić,dipl.oecc. Ovo je četvrta godina suradnje dviju škola.

Ove godine petero učenika stigli su u pratnji profesora Daniela Brandesa. Koordinatorica projekta, profesorica Dunja Siročić, organizirala je za njih aktivnosti u školi, razgled grada, bicikliranje po gornjem Međimurju, uz sponzorstvo LifeClass Terma Sv. Martin, te je u suradnji s profesoricama Ninom Smiljanić i Marinom Branilović, i profesorom Josipom Posavcom dogovorila obavljanje stručne prakse u međimurskim tvrtkama i ustanovama.

Obavili stručnu praksu

Naime, učenici će prvi tjedan obavljati stručnu praksu u Međimurskoj županiji, Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju i tvrtki Letina Intech d.o.o. Sljedeći tjedan odlaze na praksu u Grad Čakovec i tvrtke LM Komunikacije d.o.o,, Pana stolarija d.o.o. i Čateks d.d. Zahvaljujući potpori ovih tvrtki i ustanova, za učenike Ekonomske i trgovačka škole moći će se planirati obavljanje stručne prakse u Ingolstadtu. Škola je ove godine prijavila projekt „New Skills“, u okviru Erasmus+ KA1 aktivnosti u području strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja, koji bi omogućio učenicima škole obavljanje stručne prakse u Ingolstadtu i španjolskom gradu Sevilli.

izvor: ETŠ Čakovec

Ostavi komentar