Učenici III. OŠ Čakovec posjetili Županiju i Posavca: Je li težak posao župana?

III. osnovna škola Čakovec posjet Županija

Učenice i učenici III. osnovne škole Čakovec u okviru nastavnog programa iz građanskog odgoja i prirode, posjetili su Međimursku županiju, glavno upravno i političko središte njihovog kraja.

U pratnji svojih učiteljica i mentorica, Štefanija Mustač i Petre Kovač sustavno provode terenski dio nastave kao oblik odgojno obrazovnog procesa kako bi teoriju naučenu na satovima spomenutih predmeta, primijenili u razgovoru s domaćinima i sugovornicima, ovoga puta županom Međimurske županije Matijom Posavcem i Blaženkom Novak, višom stručnom suradnicom za prosvjetu i kulturu pri UO za društvene djelatnosti.

Znatiželjni i iskreni, kako samo djeca umiju i znaju te izuzetno spremni s pitanjima, vješto su baratali tematikom, otvoreno raspravljali i tražili odgovore. „Je li težak posao župana? Koliko sati na dan radite? Da li ste ikada željeli odustati od svog posla? Na što ste najponosniji u Županiji?“, samo je mali dio onog što je zaokupilo pažnju trećaša.

Kao pravi vijećnici, diskutirali su o ozbiljnim i onim malo manje ozbiljnim temama, upoznali se sa ustrojem i djelovanjem institucije, dobili odgovore na mnogo zanimljivih pitanja. Predstavile su se im aktivnosti koje provode stručne službe, projekti koji se osmišljavaju, programi kojima se želi doprinijeti boljoj svakodnevnici, a samim time i boljem životnom standardu i kvaliteti života u Međimurju.

Također, ovom prigodom, približio im se rad osobito Upravnog odjela za društvene djelatnosti koji brine o najmlađima, djeci, učenicima i studentima, koji su naša budućnost, oni koji će jednoga dana biti akademski građani, intelektualci i budući lideri našega kraja.

Uz nezaobilaznu zajedničku fotografiju za uspomenu, poučan dan u Međimurskoj županiji zaključen je prigodnim slatkim čašćenjem čemu su se najviše razveselili mali gosti, mladost koja uvijek iznova iznenadi svojim zrelim, odraslim i iskrenim razmišljanjima.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar