Učenici u Hodošanu učili kako sigurno koristiti internet

Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg Interneta, Safer Internet Day – SID (7. veljače 2017.).

Kako bi surfanje bespućima razgranate i isprepletene internetske mreže bilo što bezbrižnije, kontakt policajci Policijske postaje Prelog, Zdenko Hrgović i Spomenko Gojsek, stotinjak učenika Osnovne škole Hodošan upoznali su sa sigurnim i odgovornim korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija.
U srijedu, 14. veljače odazvali su se pozivu ravnatelja škole i učenicima viših razreda (od 5. do 8.) održali su edukativno predavanje pod sloganom „Ujedinjeni za bolji Internet“.

U današnje vrijeme sveopće digitalizacije, djeca kao korisnici Interneta, društvenih mreža i drugih komunikacijskih kanala potencijalne su žrtve tzv. Cyberbullyinga. Svakodnevno su izložena štetnim medijskim sadržajima, a postoji i opasnost od ugroze njihove  privatnosti.

Upravo kroz ovakva edukativna predavanja djeci se predstavljaju dobre i loše osobine korištenja suvremenih komunikacijskih kanala. Naglašava im se potreba zaštite osobnih podataka i moguće štetne posljedice stavljanja i dijeljenja fotografija na Internetu, kao i mnoge druge opasnosti virtualnog svijeta. Svakako, pritom je vrlo bitno objasniti djeci kako nije njihova krivica što su postali žrtve virtualnog nasilja te da se u takvim slučajevima bez odgode i straha obrate za pomoć svojim roditeljima ili nastavnicima.

Korištenje Interneta ima svojim prednosti, ali treba biti svjestan i svih opasnosti, stoga “Svi zajedno za bolji i sigurniji internet”.

Izvor i foto: PU međimurska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE