Učenica Emina Kovačić o filmu Takva su pravila

ETŠ na tribini Kino za mlade

Popularnu filmsku tribinu za mlade u Centru za kulturu Čakovec posjetili su početkom travnja i učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Učenica Emina Kovačić, 1.K prenosi nam svoje dojmove o ogledanom filmu Takva su pravila. Prenosimo ih u cijelosti:

Opet smo sudjelovali na Tribini „Kino za mlade“ 4. travnja 2019. u 18 sati. Kada smo došli u Centar za kulturu, psihologinja Graditeljske škole Andreja Bratinšćak rekla nam je da se u filmu Takva su pravila radi o vršnjačkom nasilju. Navela je neke vrste nasilja i kako se ponašati kada vidimo nasilje. Tomica je maturant koji ima sedamnaest godina. Jednog jutra dolazi kući i zaključava se u sobu. Njegovi roditelji Ivo i Maja zovu ga na ručak, ali on odbija jesti. Odlaze u bolnicu. Nakon povratka, Tomica odlazi u kupaonicu i pada u komu. Njegova djevojka Tea pokazala je video njegovim roditeljima gdje Tomicu tuku. Odlaze na policiju. Medicinska sestra javila je roditeljima da je Tomica prestao disati. Oni reagiraju vrlo mirno. Otac Ivo saznaje tko je dječak koji je pretukao Tomicu te ga slijedi i pretuče.

Ostala su nam pitanja s predstavljanja filma kome se obratiti i kako reagirati na nasilje. Tragičan završetak različito smo komentirali.

izvor: ETŠ Čakovec

Ostavi komentar