U subotu krenite u Lov na pisanice u Čakovcu i Prelogu

lov na pisanice cakovec (11)

Turistička zajednica grada Čakovca četvrtu godinu organizira zabavnu igru na otvorenom, traženje uskrsnih jaja koje je sakrio zec. Lov na pisanicu tradicionalno se održava u Čakovcu dan prije samog Uskrsa, na otvorenom u Perivoju Zrinski. Ove godine održat će se u subotu, 20. travnja od 10 do 11 sati. Potragu će voditi uskrsni zec koji će tijekom potrage animirati najmlađe. Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsna igra jamči druženje i zbližavanje cijele obitelji. Pobjednikom ili pobjednicom bit će proglašen onaj koji pronađe skrivenog Zlatnog zeca. Ove godine bit će skriveno 5 zlatnih zečeva.

Petero najsretnijih mališana koji pronađu zlatne zečeve primit će vrijedne poklon pakete, dok će svako dijete koje sudjeluje u potrazi biti nagrađeno diplomom uskrsnog zeca i slatkim prigodnim poklonom. U slučaju kiše potraga se otkazuje, ali djeca mogu doći u Turistički ured podići svoju diplomu i slatki prigodni poklon kako bi ih nagradili za njihovu dobru volju sudjelovanja u potrazi.

U organizaciji Društva Naša djeca Prelog i ove će se godine održati već tradicionalni, 7. po redu, Lov na pisanice. Sve aktivnosti, radionice, igre i Lov na pisanice za najmlađe i one malo starije počinju u 10 sati na Trgu slobode (ispred Doma kulture) u subotu, 20. travnja. Društvo Naša djeca i Turistička zajednica Grada Preloga organiziraju i natječaj za svu djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta s područja grada Preloga. Bira se najljepša i najkreativnija uskrsna pisanica ili tradicijska uskrsna pisanica (iz kuće moje bake), ali i najbolji tekst/pjesma/priča na temu Vuzem ili Vuzmeni običaji pre naši hiži na kajkavskom narječju. Najkreativnije, najoriginalnije i najbrže čeka mnoštvo vrijednih nagrada koje su osigurali sponzori. U slučaju kiše i lošeg vremena, sve aktivnosti se odgađaju.

foto: rr

Ostavi komentar