U Srednjoj školi Prelog započet je novi projekt mobilnosti učenika Erasmus+ Go4Experience

srednja škola prelog erasmus

U Srednjoj školi Prelog novi je val pozitivne energije usprkos kiši koja nas danima prati. Održana je prva prijavna radionica za sudjelovanje u mobilnosti u sklopu projekta Go4Experience II.

Projekt nudi inozemnu stručnu praksu za učenike strukovnih zanimanja u trajanju od dva ili tri tjedna. U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU ovo je peti projekt koji omogućava stručno usavršavanje učenika Srednje škole Prelog, sa sredstvima u vrijednosti 179,310.00 eura.

Nakon uspješno provedenih 120 mobilnosti prethodnih godina, u narednoj školskoj godini još će 40 učenika te 4 stručna nastavnika sudjelovati u mobilnostima. Dosadašnja kvaliteta provođenja projekata prepoznata je od strane Agencije za mobilnost i programe EU koja je u rujnu 2018. dodijelila Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te je jedna od osam škola u Hrvatskoj koja je ima.

Posebnost ovog projekta četiri su dugoročne mobilnosti, Erasmus PRO, na kojima će učenici 10 mjeseci raditi u inozemstvu.

Ciljevi projekta su povećati zapošljivost i konkurentnost učenika na tržištu rada, upoznati ih s inovacijama i novim tehnologijama pojedinih zanimanja. Po povratku s mobilnosti učenici usavrše komunikaciju na stranom jeziku, razviju samopouzdanje u struci i osvijeste pogodnosti cjeloživotnog učenja i usavršavanja.

Partneri u projektu su tvrtke i škole koje nude inovativna i kvalitetna radna mjesta: Terme Vivat iz Slovenije, srednja škola Jean Capelle iz Bergeraca u Francuskoj, tvrtka Esmovia iz Valencije u Španjolskoj te grupacija Sonnenhotels iz Austrije.

I ove će se godine učenici i njihovi nastavnici u pratnji upustiti u poslovne avanture koje uključuju i prekrasna putovanja. Interes za sudjelovanje u projektu je velik, stoga želimo učenicima puno sreće tijekom procesa prijave.

Ostavi komentar