U sklopu projekta NEW LOW predstavljeni Vodič za ruralni turizam i provedena edukacija poduzetnica za održivi turizam

Dana 26. listopada 2023. godine, LAG Međimurski doli i bregi, je u sklopu projekta Nove mogućnosti učenja o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim područjima (NEW LOW) proveo interaktivne aktivnosti za žene poduzetnice u sektoru ruralnog turizma, kao i za organizacije koja potiču i podržavaju razvoj ruralnih gospodarstava i turizma. Navedene aktivnosti održavale su se u prostorima ruralne kuće za odmor, Holiday home LINA u Pleškovcu, gdje su se gostoljubivi i proaktivni domaćini OPG Mohokos, Lajtman Biserka pobrinuli da nam vlastitim primjerom približe razvojno poslovanje u području ruralnog turizma.

Prisutnim sudionicima, LAG je prezentirao „Vodič za ruralni turizam“ i metodologiju obuke koji su razvijeni kroz navedeni projekt. Priručnik kroz jednostavne upute navodi potrebne aktivnosti kako bi se poboljšale vještine žena poduzetnica u ruralnom turizmu, kao i svih ostalih, te odgovara na većinu pitanja u području pokretanja ruralnog turizma.

Također je predstavljena i uspostavljena digitalna platforma za ruralni turizam žena poduzetnica u ruralnom turizmu, a sve sa ciljem poticanja žena i njihove proaktivnosti u turističkom poslovanju.

Metodologija i online platforma dostupna je i na web stranici LAG-a kao i na društvenim mrežama.

Nakon predstavljanja Vodiča za ruralni turizam, provedena je i pilot obuka prisutnih poduzetnica i potencijalnih poduzetnica, na kojoj su testirane nove inovativne prakse učenja. Pilot obuku provodile su trenerice projekta, Maša Tomašić, Jelena Berečić i Nina Novinić, koristeći pri tome razvijeni materijal za obuku koji pruža korisne alate i savjete za sve koji se žele baviti ili se već bave ruralnim turizmom.

Tijekom obuke, u nadasve ugodnom okruženju i degustaciju domaćih proizvoda domaćina, razmijenjena su vrijedna znanja i dosadašnje prakse poduzetnica, gdje su se prezentirale mogućnosti, s konkretnim aktivnostima koje doprinose vidljivosti, dugoročnoj održivosti i zadovoljavajućim prihodima u seoskim kućanstvima.

Nove prakse učenja i stjecanje dodatnih znanja, razmjena dosadašnjih iskustava kao i sama međusobna komunikacija različitih, ali neophodnih, subjekata vezanih uz razvoj ruralnog turizma od izuzetne je važnosti ukoliko se žele pratiti specifični razvojni trendovi turizma i razvijati područje Međimurja u nekoj novoj viziji ruralnog turizma.

 

Projekt NEW LOW ukupno je vrijedan 60.000,00 eura, započeo je s provođenjem 01. ožujka 2023. godine, a trajat će 24 mjeseca, do 29. veljače 2024. godine. Glavni je cilj projekta poboljšati kapacitete žena koje žive u pograničnim područjima kroz stvaranje kvalitetnih i lako dostupnih mogućnosti učenja za održivi ruralni turizam. Kroz projekt stvoriti će se visokokvalitetna metodologija obuke i digitalna platforma za okupljenu pilot grupu žena iz pograničnih područja Srbije, Hrvatske i Slovenije za održivi ruralni turizam. Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa, Ključna aktivnost KA2 Strateška partnerstva.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

marija magdalena kočila, danijel oto i viktorija brezarić

Koncert klasične glazbe u Selnici

Lana Janjanin kvartet