U Scheierici održan Edukacijski ciklus za razvoj aktivacije građana

U zgradi Scheier u Čakovcu održan je Edukacijski ciklus za razvoj aktivacije građana financiran iz projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier.

Trodnevnu radionicu vodila je Marina Kolar profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj i razvoj zajednice, iza koje je 18 godina organizacija akcija i kampanja, razvoja volonterskih programa, edukacija volontera i organizatora volontera te kreiranja različitih projekata za razvoj zajednice i aktivnog građanstva. Certificirana je edukatorica Švicarskog programa za razvoj kompetencija i karijere.
Radionici je prisustvovalo dvadesetoro volontera, predstavnika Udruga i pojedinaca s ciljem da steknu vještine u organiziranju i provođenju djelatnosti na različiti područjima građanske inicijative.

I udruga Ovršni ustanak  Međimurja uputila je  svoje članice Zdenka Horvat i Mila Želežnjak na edukaciju  kako bismo mogli što kvalitetnije planirati i provoditi svoje aktivnosti u cilju pomoći građanima.

Svjedoci smo da je svakim danom sve više građana pod stalnim prijetnjama ovrhama od strane banaka, komunalnih poduzeća, teleoperatera. Stoga i ovom prilikom pozivamo građane kojima je potrebna pomoć da nam se obrate, ali ne  samo onima  kojima je potrebna pomoć, već i onima koji žele pomoći svojim susjedima koji su, najčešće ne svojom krivicom, došli u nevolje. Neka nas motivira da se sutra i mi možemo naći u sličnoj situaciji. Nemojmo dopustiti da ostanemo neosjetljivi na nedaće svojih bližnjih, jer sutra i naša djeca mogu postati žrtve koje otplaćuju trostruke iznose kredita. Zajedno možemo utjecati  da se ovaj nepravedan sustav promijeni, stoji u priopćenju Udruge Ovršni ustanak Međimurje.

Ostavi komentar