U PRELOGU: Policija darivala građanima reflektirajuće prsluke kape, trakice i kabanice

Akcija
Akcija "Mir i dobro" provedena u Prelogu

U utorak, 17. prosinca u jutarnjim satima u Prelogu, Glavnoj ulici, na prostoru gradske tržnice uspostavljen je info punkt policije, gdje su kontakt policajci Policijske postaje Prelog provodili preventivne aktivnosti iz akcije „Mir i dobro“ i „Sigurno u prometu“. Info punkt policije uspostavljen je uz podršku uprave Grada Preloga i Turističke zajednice grada Preloga.

Uz policijske službenike u rad info punkta uključili su se načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i pročelnik Grada Preloga Željko Poredoš.

Posjetiteljima info punkta policije ukazivano je na opasnost zlouporabe oružja, eksplozivnih, a poglavito rasprskavajućih (pirotehničkih) sredstava, što u konačnici može rezultirati neželjenim lakšim i težim ranjavanjem građana, oštećenjem prozorskih stakala obiteljskih kuća i izloga trgovina te stakala na javnim prijevoznim sredstvima. Ujedno je građanima ukazivano na provođenje operativne akcije „Mir i dobro“ glede zakonskih uvjeta kupnje i korištenja pirotehnike, kao i prekršajnih odredbi glede nezakonitog korištenja pirotehnike.

S ciljem da se kod građana podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu i samim time poboljša ukupno stanje sigurnosti cestovnog prometa, građanima su darivani promotivni reflektirajući materijali (reflektirajući prsluci, kape, trakice i kabanice), koji su financirani i nabavljeni putem proračunskih sredstava Grada Preloga namijenjenih preventivnim programima.

Kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korišten je preventivni materijal, odnosno brošure Policijske uporabe međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“ i brošura „Mir i dobro“.

 

Izvor: PU Međimurska

Ostavi komentar