U Prelogu izložba Tihane Karlović pod nazivom Oblaci na dlanu!

Kao uvod u obilježavanje ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, otvorena je izložba umjetničkih knjiga Oblaci na dlanu riječke umjetnice Tihane Karlović.

U predgovoru izložbe, kustosica Muzeja Croata insulanus Grada Preloga Iva Kožnjak je napisala:

-Tihana Karlović svoje je oblake zatvorila u knjige koje će svaki posjetitelj osloboditi već samim dodirom. Lepršave mase oblaka u njezinim radovima povezuju se u različitim slojevima i čine trodimenzionalne umjetničke knjige. Samostalno izvedene korice kriju brojne stranice nastale u tehnici serigrafije, aquatinte, linoreza, suhe igle, mokuhanga, crteža i kolaža. Razgranata stabla japanske trešnje, zaigrani oblaci i nježni pejzaži samo su neke od čari koje kriju Tihanine umjetničke knjige.

O izložbi i autorici govorila je kustosica Iva Kožnjak, predstavila se i autorica Tihana Karlović, a Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga, najavila je ravnateljica Maja Lesinger. Glazbom je otvorenje obogatio mladi glazbenik iz Preloga Niko Božek. Sve knjige mogu se slobodno listati do 19. studenog 2018. godine, do kada je izložba otvorena.

Izvor: Grad Prelog, Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar