U Peklenici imaju problema s mobilnim mrežama, ali neki pružaju otpor postavljanju bazne stanice

pametni telefon mobitel
Ilustracija

Posljednja sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća održala se 28. svibnja.

Evo pregleda zanimljivijih zaključaka.

Zbog učestalih zamolbi udruga za sufinanciranje programa koji nisu bili prijavljeni u javnom pozivu za sufinanciranje projekta/programa/manifestacija udruga u 2018. godini, drugama sa područja grada Mursko Središće priznavat će se isključivo programi prijavljeni putem javnog poziva za sufinanciranje.

Odobrava se isplata novčane nagrade u iznosu od 7.500 kuna za postignuti uspjeh na fakultetu, doktorski studij, Šimi Kordiću iz Peklenice.

Obzirom na opetovane pritužbe mještana naselja Peklenica poslani je ponovljeni upit Hrvatskom Telekomu o spremnosti postavljanja nove bazne postaje mobilne mreže.
– Hrvatski Telekom tijekom 2017. godine u mjestu Peklenica intenzivno je tražio lokaciju za izgradnju nove bazne postaje mobilne mreže. Pronađene su četiri točke zadovoljavajuće lokaciju u području pretraživanja na kojima su vlasnici bili spremni sklopiti ugovor s Hrvatskim Telekomom i koje svojim položajem omogućavaju kvalitetni signal; čestice – 511, 454 i 436. Nažalost, zbog otpora dijela lokalnog stanovništva nikakav ugovor s vlasnikom nijedne čestice do sada nije potpisan. Ipak HT nije odustao od planirane izgradnje i dalje ima namjeru na nekoj od pronađenih čestita sagraditi lokaciju – stoji u objašnjenju ove tvrtke.

Obzirom na nezadovoljstvo djela mještana naselja Peklenica s ponuđenom mogućom tehnički odgovarajućom lokacijom traži se od Hrvatskog telekoma da se očituje postoji li bilo kakva alternativna moguća lokacija.

Ostavi komentar