U OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica održani Dani Tomaša Goričanca

OŠ Tomaša Goričanca Dani Tomaša Goričanca1

I ove godine OŠ Tomaša Goričanca obilježila je Dane Tomaša Goričanca tijekom tri radna dana na koje se nadovezao, u istom duhu, vikend sa Smotrom dječjeg folklora Međimurja.

Najsvečanije je bilo u petak, kada je održana svečanost s prigodnim kulturnoumjetničkim programom, predstavljanjem lika i djela Tomaša Goričanca pretiskom njegova spjeva “Opseđenje i poboj sisečki”, kao i dodjelom nagrada najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima, koji su se svojim literarnim, likovnim i fotografskim radovima javili na natječaj škole pod nazivom “Stare priče i legende”.

Obilježavao se jubilej 10 godina otkako škola nosi ime po ovom sobočkom velikanu, kao i 50 godina kako je izgrađena školska zgrada na ovom mjestu.

Osim učenika i roditelja, a koji su svi dobili pozivnice, iznimno dragi gosti koji su uveličali ovu za školu važnu svečanost bili su: Nandor Čapo, načelnik Službe za nacionalne manjine u MZO-u, i Ana Kešina, voditeljica u istoj Službi, Branko Sušec, pročelnik Ureda obrazovanja, kulture i športa MŽ, Valentino Škvorc i Mladen Križaić, načelnik i predsjednik OV-a Općine Mala Subotica, kao i općinski vijećnici i zaposlenici, vlč. Đuro Vukalović, župnik Župe, predstavnici udruga i donatora, kojima škola zahvaljuje na svesrdnoj pomoći i suradnji, Marija Molnar, ravnateljica DV-a Potočnica, ravnatelji međimurskih škola a koji su bili zaposlenici naše Škole, pjesnikinja Ružica Jukić, članovi, sadašnji i bivši, Školskog odbora i Vijeća roditelja, školski umirovljenici, zaposlenici škole i mnogi drugi.

Pretisak spjeva predstavili su prof. dr. Alojz Jembrih i prof. Vlado Mihaljević, a u prekrasnom programu sudjelovali su učenici škole.

Nakon programa brojni gosti razgledali su izložbu nagrađenih likovnih, literarnih i foto radova i lijepo uređenu školu, a potom se družili uz domjenak, koji su pripremile školske kuharice uz pomoć sponzora.

Sve u svemu, škola je u to vrijeme odisala svečanošću i radošću, a trud zaposlenika pod vodstvom ravnateljice, Đurđe Horvat, se isplatio.

(IMK)

Ostavi komentar