U Orehovici je otvoren jedinstven Centar igre i knjižnica igračaka

David Kahrimanović igračke
Davidu Kahrimanoviću ostvario se san mjesto gdje je okružen samo igračkama

-Ovo je mjesto mojih snova jer se mogu stalno igrati, riječi su mališana Davida Kahrimanovića koji je  posjetio novootvoreni Centar igre i knjižnice igračaka Krenimo zajedno u Orehovici, a koji je namijenjen djeci različitog uzrasta. Centar je smješten u prostoru Osnovne škole Orehovica, a unutar Centra bit će opremljena knjižnica u kojoj će djeca moći besplatno posuditi igračku ili društvenu igru. Nositelj projekta je općina Orehovica i Osnovna škola Orehovica u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak. Ukupni iznos projekta za osnovnu školu Orehovica i osnovnu školu Braća Bobetko Sisak koja je također uključena u projekt je 522.036,50 kuna.

Centri slični ovome otvaraju se i na području Slovačke, Mađarske, Italije, Latvije, Slovenije i Turske. Centar će biti koristan i djeci koja odrastaju u kućnom okruženju koje ne obiluje igračkama i poticajima za učenje. Centar igre i knjižnica igračaka bit će otvoreni dva puta tjedno u trajanju od tri sata, istaknula je koordinatorica Centra igre i knjižnice igračaka  Monika Kamenić.

Rad Centra igre i knjižnice igračaka Krenimo zajedno temelji se na četiri komplementarna načela, a to su interakcija djece i odraslih, raznolikost, jednakost i pravna uključenost, usluge za poticanje razvoja i učenja djece koje se temelje na potrebama zajednice i integrirane usluge za djecu i njihove obitelji.

Djeca iz Centra napravila su šarenu vrpcu koja je opis  Centra za igru i knjižnice igračaka u Orehovici, a prerezala ju je Rea Nađ.

Osnovna škola Orehovica ima jednosmjensku nastavu, novu dvoranu i Centar za igru i knjižnicu igračaka i želja nam je da svaka škola u Međimurskoj županiji bude vrhunski uređena i da ima najbolje uvjete za naše mlađe sugrađane, nagalsio je prilikom ovog jedinstvenog centra župan Matija Posavec.

 

Ostavi komentar