U Općini Nedelišće održane 16. glazbene svečanosti „Josip Vrhovski“

zbor josip vrhovski

U petak i subotu, 26. i 27. travnja 2019., Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ Nedelišće održao je 16. po redu Glazbene svečanosti „Josip Vrhovski“.

Prvog dana je na rodnu kuću Josipa Vrhovskog u Črečanu položen vijenac u 17 sati, a potom je u Društvenom domu održan cjelovečernji koncert Zbora, kojem su se odazvali mnogi uzvanici, mještani i Udruga žena Črečan čije su se članice posvetile svakom posjetitelju koncerta.

Drugog dana je u goste došao Pjevački zbor „Brežice“ iz Brežica, u čijem je društvu bio i njihov dožupan Jure Pezdirc, a susret je upriličen u SGC-u Aton u Nedelišću.

Kako bi pokazali ljepote Međimurja domaćini su organizirali obilazak Vinske ceste i zaustavili se u Svetom Urbanu, u vinariji Lovrec. Uvijek osebujni i srdačni domaćin Franjo Lovrec ispričao je gostima lijepe vinske priče, na čemu su nedelišćanski zboraši iskreno zahvalni. Taj kratki izlet bio je solidan uvod u cjelovečernji koncert PZ „Brežice“ održan u Atonu od 19 sati.

Uvodno je nastupio Dječji zbor Josip Vrhovski, pod vodstvom Lane Cvrtila, prof., koja je zamjenila njihovu voditeljicu Maju Magdalenić Barić. Pjevali su i dragi prijatelji Zbora „Josip Vrhovski“ – Elizabeta i Dragutin Križanić iz Brežica, a na samom kraju pridružili su se članovi Zbora domačina pod ravnanjem prof Branimira Magdalenića.

Drugi dan ovoga programa bio je uistinu poseban za oba zbora, s pregršt emocija i sretnih trenutaka koji na specifičan način opisuju istinska prijateljstva. Nedelišćanski zboraši zahvalni su dožupanu Brežica Juri Pezdircu i predsjedniku PZ „Brežice“ Janez Avršiču na dolasku na 16. glazbene svečanosti koje su učinili bogatijima.

Ostavi komentar