U Mihovljanu u tijeku radovi na dva projekta, uložit će se 1,5 milijuna kuna

Mihovljan radovi

U Mihovljanu je ljeto iskorišteno za radove.

Grad Čakovec je poslao priopćenje za medije te objasnio na čemu se točno radi. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U naselju Mihovljan u tijeku su radovi na uređenju križanja Športske ulice i Ulice Vladimira Nazora te uređenju sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca. Ukupna vrijednost ovih dviju investicija je oko milijun i 500 tisuća kuna.

Ugovor s izvođačem radova, čakovečkom Tegrom, potpisan je krajem prošle godine, a sami radovi započeli su prije otprilike mjesec dana. U sklopu ove rekonstrukcije u potpunosti će se obnoviti otprilike 400 metara cesta, od križanja Ulice Vladimira Nazora s Ulicom Matije Gupca do spoja s Prvomajskom. U potpunosti će se urediti odvodnja, kolnik i pješačke staze. Sredstva za ovu investiciju osigurana su u Proračunu Grada Čakovca, a završetak radova, ukoliko bude sve išlo prema planu, predviđen je za otprilike dva tjedna.

Paralelno s ovim radovima, izvodi se i izgradnja sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca. Naime, tijekom većih kiša dio Mihovljana imao je problema s oborinskim vodama, no zahvaljujući ovom zahvatu, to bi trebalo postati prošlost. Postavljaju se cijevi za odvodnju, a izgradit će se i propusti te ostale potrebne vodne građevine. Izvođač radova je „Hidrotehnika“ d.o.o. Čakovec, a završetak je predviđen za drugu polovicu kolovoza.

Glavni infrastrukturni projekt u ovom čakovečkom naselju, čija će realizacija početi u ovoj godini, je zona Brezje. Da podsjetimo, tamo će se u potpunosti urediti komunalna infrastruktura za 107 gradilišta. Vrijednost ove investicije je 4.612.000,00 kuna, a projekt je u cijelosti financiran europskim sredstvima. Odabran je izvođač, uskoro slijedi potpisivanje ugovora. Početak radova ovisi o Međimurskim vodama, koje najprije moraju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020., no prema procjenama, radovi će završiti krajem iduće godine.

Ostavi komentar