U Međimurskoj županiji započela 28. sezona Sportskih igara mladih

Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su natjecateljsko-edukativnim programima „Zero Waste-Budi dio igre-Čuvajmo naš planet“

Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju u Međimurskoj županiji programima u Osnovnoj školi Prelog i Osnovnoj školi Donja Dubrava.

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost za kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša. 

 „Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.“ Istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

U Prelogu je osnovnoškolce podržao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek: „Sretni smo što su Sportske igre mladih danas ovdje. Grad Prelog ulaže u brigu o okolišu, a priču o čistoći i zbrinjavanju otpada bitno je početi upravo ovdje u osnovnoj školi i vrtićima gdje djeca usvajaju navike o očuvanju prirode. Sve to povezano sa sportom jedna je zaokružena lijepa i poučna priča kojom gradimo bolju sutrašnjicu. Mi to podržavamo, uvijek ćemo podržavati i radujemo se susretima u našem gradu.“ 

A za učenike su navijale i ravnateljica OŠ Prelog Melita Trupković te predstavnica Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom Lidija Negovec.

Djecu je najviše je razveselio zeleni SIM poligon, a u spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji u Prelogu su bili Gabrijel Vadlja, Niko Vidović Svenda, Ana Strahija, Korina Vrbanec iz 4. razreda, među 5. razredima Lara Gavran, Martina Sabol, Jan Malek i Adrian Švenda, a Ena Madić, Matija Švenda, Luka Božek i Tesa Škoda izborili su pobjedu među višim razredima osnovnoškolaca.

Učenike u OŠ Donja Dubrava pozdravila je i ravnateljica škole Mirjana Ribić, a najspretniji učenici na poligonu bili su Lana Vučenik, Veronika Žinić, Luka Lovasić i Patrik Brljak iz 4.b razreda, te iz 8.b Emilija Balog, Morena Habjan, Samuel Pintač i Luka Lukša.

Kreativnost i inovativnost kampanje Plazma Sportskih igara mladih prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te ju je nagradila srebrnim Grand Prixom u kategoriji Ustanove, udruge i organizacije, što je ujedno bila i najviša dodijeljena nagrada u toj kategoriji. 

Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 „Zero Waste“ evenata. Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, rukometni turnir, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, turniru u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE