U HRASTINKI između Pretetinca i Slakovca održan tradicionalni turnir u visećoj kuglani

Održan je 13. po redu tradicionalni turnir na visećoj kugli u šumi Hrastinka, između Pretetinca i Slakovca. Turnir je organizirala udruga Hrastinka Dunjkovec-Pretetinec. Turnir je bio otvorenog tipa, pa se se kuglašima Hrastinke pridružile i članice Udruga žena Dunjkovec, Pretetinec, Gornji Hrašćan, Gornji Mihaljevec i Nedelišće, koje su ravnopravno kuglale u obje kategorije. Natjecalo se u dvije discipline, pojedinačno i u parovima. 

Kuglalo je dvadeset pet žena i isto toliko muškaraca u četiri discipline: pojedinačno muški, pojedinačno žene, parovi muški i parovi žene.

Najbolji u pojedinačnom natjecanju kod muškaraca bio je Drago Pintarić s oborena 102 drvca, drugi je bio Željko Ivanuša s oborenih 97 drvca (čunjeva), dok je treći bio Marijan Petran s oborena 94 drvca.

Kod žena je situacija bila skoro pa izjednačena i prva tri mjesta određivale su sitnice u kojima je više uspješnosti i sreće imala Marija Jaklin s oborena 78 drvca i boljim “čišćenjem čunjeva”, druga je bila Micika Krnjak s također porušenih 78 drvca, dok je treće mjesto pripalo Anki Hergotić za porušenih 77.

Najboljih dvanaest plasiralo se u igru parova, a prvih šestero nasumce je izvuklo svoj par.

Kod muških parova slavili su Željko Ivanuša i Drago Marcijuš sa srušenih 60 drvaca na prvom mjestu, drugo mjesto osvojili su Zvonko Gašparlin i Miljenko Novak s 58 drvca, dok su Drago Pintarić i Drago Cmrečnjak s porušenim 51 drvcem bili treći.

U ženskim parovima najviše porušenih drvaca – 49 imele Branka Košak i Anka Hergotić, druge su bile Mirjana Serec i Biserka Turkalj s 45 drvca, a za treće mjesto je trebalo 44 oborena drvca a osvojile su ga Micika Krnjak i Anka Hergotić.

Turnir je vodio Zvonko Gašparlin. Sudac turnira bio je Marijan Petran. Za odličan roštilj u pauzi natjecanja pobrinuli su Marijan Horvat i Zvonimir Podvezanec, dok se za hladno osvježenje brinuo Franjo Srnec. Priređena je i bogata tombola, pa je samo za sat vremena bilo je prodano čak 270 tombola koje su kao i obično sve bile dobitne.

Turnir je otvorio Željko Kacun, zamjenik načelnika općine Nedelišće. Turnir bio je uspješno organiziran, a pratilo ga je više od sto dvadeset gledatelja.

Ostavi komentar