U ČAKOVCU UZ OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA AUTIZMA Mirna Jambrović: – Ne želimo više raditi posao države!

Članovi Udruge
Članovi Udruge "Pogled" Nedelišće

Udruga “Pogled” Nedelišće zajedno sa svojim članovima, volonterima i brojnim građanima dobre volje ove je subote u centru Čakovca obilježila Svjetski dan autizma (2. travnja). Akcija je organizirana s osnovnim ciljem senzibiliziranja javnosti o autizmu.

U ime udruge Mirna Jambrović tom je prigodom poručila:

– Ne želimo više raditi posao države. Ništa nije sustavno riješeno. Ni dijagnostika, ni rana intervencija za djecu do sedam godina, nema potrebnih terapija, roditelji moraju sve sami napraviti i izboriti se za terapije. Također je tu i problematika s adolescentima do 21 godine, što s njima i potom cjeloživotna skrb za osobe iznad 21 godine s autizmom.

Na promotivnom štandu udruge aktivisti i članovi udruge prodavali su prigodne ukrasne i uporabne predmete a sav prihod utrošit će se za aktivnosti udruge i potrebite terapije članova udruge koji imaju djecu s autizmom. Brojni mališani podnijeli su kući balone u plavoj boji, koja je određena kao simbolična boja

Mirna Jambrović
Mirna Jambrović, članica IO Udruge

Podsjetimo, Udruga Pogled Nedelišće bavi se pomaganjem djeci i mladima s autizmom kojih na području Međimurske i Varaždinske županije ima preko stotinu. Udruga pomaže daje potporu roditeljima tako da se organiziraju zajednički odlasci na plivanje i druga druženja s ciljem socijalizacije članova, terapijsko jahanje i dr. Pomaže se i kod odlazaka na terapije, davanja savjeta uz ostvarivanje socijalnih prava.

foto: rr

Ostavi komentar