U Čakovcu počelo prikupljanje potpisa za referendum „67 JE PREVIŠE“!

67-je-previse-ck.27.4.19
Aktivisti inicijative na štandu ispred Doma sindikata u Čakovcu

Na prvi dan prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv mirovinske reforme Savo Šmitran, koordinator inicijative »67 je previše» za Međimursku županiju istaknuo je u subotu zadovoljstvo odazivom građana, koji je, kaže, u Međimurju »više nego dobar«!

– Konkretni podatci se još prikupljaju, ali po informacijama s terena (dvadesetak mjesta prikupljanja u gradovima i općinama) odaziv je više nego dobar, ustvrdio je Šmitran te ponovio uvjerenost da će se u dva tjedna uspjeti prikupiti više od 373.568 potpisa, koliko je potrebno za raspisivanje referenduma za vraćanja dobne granice na 65 godina za odlazak u punu mirovinu.
Diljem Međimurja od subote do 11. svibnja otvoreno je oko 20 štandova na 20 lokacija na kojima građani mogu dati svoj potpis za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

Prikupljanje potpisa do 11. svibnja organiziraju tri sindikalne središnjice – Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata.

Sindikati traže da se granica za odlazak u starosnu mirovinu vrati na 65 godina, dob za stjecanje prava na prijevremenu mirovinu bude 60 godina, a penalizacija zbog prijevremene mirovine smanji s 0,3 na 0,2 posto.

 

Ostavi komentar