U blagdanskom duhu otvorena obnovljena Ekonomska i trgovačka škola Čakovec!

U srijedu 19. prosinca 2018.godine u punoj športskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec održana je svečanost otvaranja obnovljene zgrade i školske sportske dvorane Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Od 1921. godine škola se mijenja, razvija, nadograđuje te danas ima više od 600 učenika u 30 razrednih odjela u 7 usmjerenja. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade i školske sportske dvorane Ekonomske i trgovačke škole iznosi 5,8 milijuna kuna, od čega EU fondovi financiraju sa 5 milijuna kuna, a preostali iznos osiguran je u Proračunu Međimurske županije.-Sretni smo, ponosni i nadasve zahvalni svima koji ste nam omogućili da naša škola zasja u novom ruhu. Zahvaljujemo na strpljenju, predanosti i stručnosti, a svima koji su od 2015. godine radili, crtali, nadzirali i financirali radove na obnovi naše škole i sportske dvorane zahvaljujemo. Veliko i najveće hvala svim našim dobročiniteljima, a posebno našem županu Matiji Posavcu na velikoj brizi za učenike i studente cijele Županije i potvrdi da je odgoj i obrazovanje temelj našeg društva, rekla je u vrlo emotivnom obraćanju ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić. Iako smo prostorno mala Županija, svakodnevnim radom i zalaganjem bilježimo sve bolje rezultate.

-Svako ulaganje u odgoj i obrazovanje u konačnici daje veliku vrijednost. Na tom malom ali našem „falačecu“ zemlje imamo Evu i Luciju koje su svjetske prvakinje, učenice Vaše škole, te brojne nagrađivane učenice i učenike iz svih dijelova Međimurja. Naša želja i odgovornost je da stvaramo bolje uvjete za sve učenike, profesore, zaposlenike škole. Zgrada i školska sportska dvorana Ekonomske i trgovačke škole je već peti od šest energetski obnovljenih javnih objekata u obrazovanju u 1.krugu natječaja, a čija je ukupna vrijednost veća od 27 milijuna kuna. Cilj je da u naredne dvije godine obnovimo sve naše osnovne i srednje škole, istaknuo je međimurski župan Matija Posavec te najavio otvorenje i školsko sportske dvorane osnovne škole Strahoninec u petak. U 97 godina postojanja škole, kroz školu su prošle mnoge generacije učenika, današnjih ambasadora ETŠ-a, a dok je za današnju svečanost program s učenicima pripremalo 97 djelatnika.

Velik broj projekata, učenika i učenica koji ostvaruju vrhunske rezultate diljem Hrvatske, Europe i svijeta u ovo predbožićno vrijeme dobili su ono što su nestrpljivo čekali, a to je promjena vanjskog izgleda škole te ugradnja novih radijatora. Na vanjske zidove i ravne krovove ugrađena je toplinska izolacija. U zgradi dvorane izvedena je kompletna izvedba novog poda u borilištu dvorane. Zamijenjena je kompletna vanjska stolarija na zgradi dvorane dok su na zgradi škole zamijenjena ulazna vrata i vrata grijanog dijela prema negrijanom vanjskom spojnom hodniku, a svime spomenutim postići će se ušteda energije od 65%. Također, ugrađena je podizna platforma za osobe s poteškoćama u kretanju.
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, čestitao je svima prisutnima te istaknuo:

-Imamo europske fondove za korištenje, a uz realiziranu energetsku obnovu, manje ćemo trošiti, a učenicima će biti ugodniji boravak u školi. Čestitam Županu koji ima odličan tim ljudi s kojima je Međimurska županija postala jedno veliko gradilište.

U prekrasnom božićnom programu sudjelovali su učenici ekonomske i trgovačke škole sa scenskim prikazom neverbalne komunikacije koja prikazuje kako oni vide zanimanje svoje budućnosti. Nastupili su i Školski zbor pod ravnanjem prof. Ive Novak, djevojke iz plesnog studia Teuta čiju je koreografiju osmislila bivša učenica škole Nikolina Mekovec, učenici Aleksandar Posavec i Josip Zlatarek, a čast da prerežu vrpcu pripala je Luciji Marković i Evi Perčić, svjetskim prvakinjama iz biologije.

Izvor: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE