Tvrtka FERRO-PREIS pustila u pogon novu proizvodnu liniju

Proslavili 31. godinu poslovanja
Tvrtka Ferro-Preis izrađuje proizvode i komponente za renomirane svjetske proizvođače u različitim područjima industrije. Ti proizvodi među ostalim obuhvaćaju dijelove elektromotora, generatora, pumpi, ležajeva, industrijskih strojeva, medicinskih uređaja, poljoprivrednih strojeva, peći.
S godišnjom proizvodnjom od cca 10.000 tona i više od 200 zaposlenih djelatnika, Ferro-Preis je jedna od vodećih ljevaonica za proizvode od sivog i nodularnog lijeva u jugoistočnoj Europi koja svoje proizvode i komponente izvozi u preko 40 zemalja Europe, a odnedavno i na tržišta Bliskog istoka, sjeverne Afrike i Kanade.
Razvoj tvrtke orijentiran prema budućnosti kroz kontinuirani razvojem zaposlenika, primjenu sustava osiguranja kvalitete certifikatima ISO 9001, ISO 14001 i BS OHSAS 18001, neprestanim ulaganjem u najmoderniju opremi i postrojenja.
Vlasnik tvrtke Peter Jägerberger ovom je prilikom rekao:
-Tvrtka Ferro-Preis dio je Preisgrupe iz Austrije, koja osim u Čakovcu ima svoje tvrtke u Sloveniji (Preis Sevnica) te u Bosni i Hercegovini (Preis Usora). Kad smo počeli 1991. godine preuzeli smo staru Ljevaonicu Čakovec . Danas je Ferro-preis moderna ljevaonica koja je spremna pratiti zahtjeve EU tržišta. Našu kvalitetu prepoznale su mnoge renomirane europske tvrtke za koje radimo. Za svojih 200 zaposlenika trudimo se osigurati sigurna radna mjesta i dobre uvjete rada. Ponosni smo što se naši proizvodi u potpunosti mogu reciklirati. Puštanjem nove linije u pogon proizvodimo dnevno 40 kalupa na sat i u svaki stane 250 litara rastaljenog željeza. Cilj nam je raditi dnevno 80 kalupa na automatskoj liniji, odnosno 7.000 tona željeza. Izgradili smo novu halu od 450 kvadrata, rekonstruirali smo 1500 kvadrata postojećih proizvodnih prostora. S puno pozornosti vodimo broju kako bi okoliš u kojem djelujemo bio i ostao čist.

Željko Marić, direktor Ferro-Preisa između ostalog napomenuo je da su u izgradnji učestvovale i renomirane međimurske tvrtke Međimurje PMP iz Čakovca, NDK iz Štrigove i Metal Sistem iz Kotoribe.

Kako je bilo na otvorenju pogona, pogledajte u fotogaleriji!

Ostavi komentar