„Tulumom s(l)ova“ i didaktičkim kutkom počela “Noć knjige“ u Prelogu

Noć knjige Prelog

Već sedmu godinu zaredom Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizira manifestaciju „Noć knjige“, a povod za to pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Upravo je 23. travanj simbolično uzet kao datum obilježavanja svjetske književnosti jer su na taj dan 1616. godine umrli po mnogima najveći svjetski pisci, Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Ideja proslave Dana knjige zasniva se na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža koji se svake godine obilježava na dan Svetog Jurja, odnosno danas.

Ovogodišnje druženje u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga biti će prožeto temom „Budućnost knjige“. Kada razmišljamo o budućnosti, pitanje knjige i čitanje često povezujemo s znanošću, inovacijama, fantastikom, novim formatima i tehnologijama. Naglasak je stavljen na pitanje kako tehnologija mijenja naše živote i način na koji pričamo priče.

Manifestacije je započela „Tulumom s(l)ova“ u kojemu su sudjelovali učenici osnove škole Prelog i Donja Dubrava te učenici Srednje škole Prelog. Imali su zadatak ispričati svojim prijateljima koje bi sve knjige ponijeli sa sobom u svemir, a cijelo je druženje bilo prožeto zabavnim igricama na temu knjige.

Također, danas je u prostoru knjižnice izložen i didaktički kutak skupine „Pčelice“ DV Fijolice iz Preloga pod nazivom „Naša svemirska pustolovina“.

Zbog velikog broja zanimljivih aktivnosti i zainteresiranih građana, „Noć knjige“ će se u gradskoj knjižnici održavati sve do četvrtka, 26. travnja.

U utorak od 18.30 sati, u multimedijalnoj dvorani, sve zainteresirane očekuje prava poslastica i predavanje Krešimira Mišaka, hrvatskog novinara znanosti, pisca znanstvene fantastike i voditelja emisije Na rubu znanosti. Poznati novinar održati će predavanje na temu: Transhumanizam, SF i budućnost knjige.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

(bb)

Ostavi komentar