Tri šampiona za Cmrečnjaka i jedan za Jakopića na Međunarodnom ocjenjivanju vina Štrigova 2018

Poznati su rezultati Međunarodnog ocjenjivanja vina Štrigova 2018 koje je održano od 8. do 9. svibnja 2018. u restoranu Terbotz u Železnoj Gori.

Ukupno je pristiglo 150 uzorka, a vina su se ocjenjivala u tri grupe. Prvu grupu činila su predikatna vina i vina redovitih berbi nastale od sorte pušipel-moslavac-šipon-furmint, drugu grupu predikatna vina i vina redovitih berbi svih ostalih sorti, dok su treću grupu činila pjenušava vina. Međimurskim se vinarima ove godine dodijelilo čak četiri šampiona kvalitete i dvije velike zlatne medalje, kao i mnogobrojne zlatne medalje, što ponovno potvrđuje iznimnu kvalitetu međimurskih vina.

U kategoriji pušipela Velika zlatna diploma dodijelila se Branimiru Jakopiću iz Železne Gore za pušipel prestige, predikat iz 2017. Ujedno je ovo vino proglašeno šampion kvalitete u kategorija vina predikatnih berbi – pušipel / šipon / furmint.

Šampionom kvalitete u kategorija vina redovitih berbi – pušipel / šipon / furmint proglašen je pušipel classic 1 iz 2017 obitelji Rajka Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

U kategoriji pjenušaca zlatnom diplomom i šampionom kvalitete proglašeno je vinogradarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak iz Svetog Urbana za vino Stridon- rose pjenušavo vino iz 2015.

Velika zlatna diploma u kategoriji ostalih vina dodijelila se vinogradarstvu i podrumarstvu Tomšić iz Železne Gore za graševinu- izborna berba prosušenih bobica iz 2011. Šampion kvalitete u kategoriji vina redovitih berbi – ostala vina proglašen je sauvignon iz 2017. obitelji Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

Dobitnike ostalih zlatnih medalja pronađite u tiskanom  izdanju Međimurskih novina koje izlaze svakog petka.

Ostavi komentar