Traje obnova osnovnih i srednjih škola u cijeloj Međimurskoj županiji

Graditeljska škola Čakovec (9)
Graditeljska škola Čakovec

Nastavna godina odavno je završila, no iako su učenici na zasluženom ljetnom odmoru, u Međimurskoj županiji tijekom ljetne stanke traje obnova osnovnih i srednjih škola.

Pored energetske obnove koja se provodi na zgradama osnovnih škola u Donjoj Dubravi, Hodošanu, Draškovcu i Goričanu u tijeku je i energetska obnova zgrade Graditeljske škole u Čakovcu koja polako poprima nov izgled.

U školi sa 600-tinjak učenika koji se školuju u građevinskim, umjetničkim i grafičkim zanimanjima te u sektoru šumarstva, osobnih usluga i strojarstva, obavljaju se potrebni građevinski radovi zahvaljujući kojima će se postići ukupna godišnja ušteda energije potrebne za grijanje od čak 55%.

Župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom UO za obrazovanje i kulturu Blaženkom Novak obišao je radove koji su započeli krajem travnja.

Projekt vrijedan 7,9 milijuna kuna obuhvaća rekonstrukciju vanjske ovojnice i kotlovnice, kao i zamjenu postojeće rasvjete LED rasvjetom u svim učionicama i kabinetima.

Nakon što je u potpunosti obnovljena zgrada Učeničkog doma Graditeljske škole i školske radionice koje dijele Graditeljska i Tehnička škola Čakovec, u pripremi je i obnova kuhinje Učeničkog doma, čime će se zaokružiti ulaganje u ovu obrazovnu ustanovu.

Uz to, u pripremi je uređenje vanjskih sportskih terena za što kvalitetnije izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec.

Od završenih ulaganja u srednjim školama, napravljena je sanacija hangara i opremanje prostora za nabavu poljoprivredne skupine predmeta Gospodarske škole Čakovec, kupljena je nekretnina za potrebe dogradnje školske zgrade Srednje škole Prelog te su u tijeku pripremni radovi za Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu u Tehničkoj školi Čakovec.

Ulaganja ne nedostaje ni u osnovnim školama.

U tijeku je sanacija parketa u učionicama i školskoj sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, u OŠ Sveti Martin na Muri rekonstruirat će se školska kuhinja, a u osnovnim školama u Hodošanu, Macincu, Orehovici, Štrigovi, Vratišincu, Kotoribi, Strahonincu i Podturnu bit će odrađene manje intervencije i sanacije.

Redovno održavanje i radovi manjeg opsega odvijaju se u svim osnovnim i srednjim školama u Međimurskoj županiji.

OŠ Hodošan (2)
Osnovna škola Hodošan
OŠ Draškovec (2)
Osnovna škola Draškovec
OŠ Donja Dubrava (2)
Osnovna škola Donja Dubrava
Graditeljska škola Čakovec (10)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (13)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (14)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (15)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (6)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (5)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (4)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (3)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (1)
Graditeljska škola Čakovec
Graditeljska škola Čakovec (2)
Graditeljska škola Čakovec

Ostavi komentar