“Svaki tjedan sport jedan” čakovečkim školarcima ponudio plivanje i stolni tenis

Pretposljednji tjedan ovosezonskog serijala ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” čakovečkim školarcima ponudio je plivanje i stolni tenis.

Više od 60 dječaka i djevojčica odlučilo se za kamp iz stolnog tenisa kojeg je organizirao STK Mihovljan. U sportskom domu u Mihovljanu tako je od ponedjeljka do petka osnovnoškolcima omogućeno da upoznaju čari sporta s celuloidnom lopticom.

Kako je rekla voditeljica kampa Ivana Nikolić polaznici su bili podijeljeni u dvije grupe prema godinama starosti.

Ivana Nikolić
Ivana Nikolić

– Prvu grupu činili su učenici od 1. do 4. razreda, a drugu oni iz viših razreda. Mlađe upoznajemo s udarcima, dok su oni stariji više na stolu, više igraju. Veseli me što vidim puno djece koja su bila na kampovima prošlih godina. To znači da im se naš kamp dopao, a i kod njih smo primijetili napredak. Osim stolnog tenisa, školarci su imali prilike uživati i u sportskim igrama koje smo im organizirali na nogomentom igralištu NK Slobode. Na ponudi im je bio nogomet, graničari, ali i igre koje su im osmisli naši treneri. Po njihovoj reakciji vidjeli smo da uživaju u takvom načinu rada, roditelji su također zadovoljni, a i trenerima je bilo lakše. Moram pohvaliti i Zajednicu sportskih udruga Čakovca jer svake godine sve bolje organizira kampove – rekla je Nikolić.

Ideju ljetnih sportskih kampova pohvalila je i voditeljica kampa iz plivanja Iva Trupković.

– Kampovi nude kvalitetno provođenje ljetnih školskih praznika. Umjesto ispred računala ili tableta djeca mogu uživati u sportovima sa svojim vršnjacima. Dobro je što je na ponudi široka lepeza sportova jer se djeca upoznaju sa svakim od njih i kasnije se mogu odlučiti za onaj koji im najviše odgovara – smatra Trupković.

Za ovodišnji kamp iz plivanja trenerica u GPK Međimurje pak je rekla da je bio posjećeniji od prošlogodišnjeg.

– Preko 120 djece je bilo na bazenima od ponedjeljka do petka. Poseban program provodio se s neplivačima, a s onima koji plivaju radili smo ovisno o njihovom znanju. Oni koji su tek proplivali usvojili su osnove plivačkih tehnika dok su bolji plivači radili detaljnije – rekla je Trupković.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Sljedećeg tjedna na rasporedu su i posljednja dva ovosezonska kampa; atletika i džudo. Atletiku će provoditi Atletski klub Međimurje na SRC Mladost, a džudo JD Zrinski u čakovečkoj teretani.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE