Tema broja: Provjerili smo kakva je situacija u Županijskoj bolnici Čakovec s listama čekanja i naručivanjem na preglede

Pandemija koronavirusa pod povećalo je stavila funkcioniranje zdravstvenog sustava diljem svijeta. Gotovo dvomjesečna obustava redovnog rada bolnica i ostalih dijelova sustava ponovno je normalizirana početkom svibnja u Hrvatskoj. U mjesec i pol dana zbog pandemije rješavani su samo hitni i akutni slučajevi, dok su pregledi s lista čekanja stopirani. Županijska bolnica Čakovec  4. svibnja aktivirala je sustav, prema naputku Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Trn u oku većine pacijenata su liste čekanja. Mjesecima, nekad i godinu dana čeka se na određeni pregled. Situacija je sad bila i gora, jer su svi pregledi s lista bili stopirani zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19. Postavlja se pitanje reorganizacije lista čekanja i naručivanja na pregled kad je zdravstveni sustav reaktivan. Anonimnim pismom javila nam se čitateljica koja je iznijela svoj problem s naručivanjem i listom čekanja kojim se susrela u čakovečkoj bolnici.

Veliku temu broja Međimurskih novina, što se događa s listama čekanja u Županijskoj bolnici Čakovec, te kako izgleda prenaručivanje na preglede pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 5. lipnja. 

Ostavi komentar