TEMA BROJA: Kako će izgledati završetak školske godine u međimurskim osnovnim i srednjim školama

Maturant Dominik Bogdan podijelio svoje iskustvo rada od kuće i pripremu za državnu maturu
Maturant Dominik Bogdan podijelio svoje iskustvo rada od kuće i pripremu za državnu maturu

Najkraći školski proljetni praznici su završili i učenike vratili u virtualne učionice. U jeku epidemije uzrokovane koronavirusom peti je tjedan online škole, a neizvjesnost postaje sve veća. O stanju u međimurskom školstvu u ovom trenutku razgovarali smo s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije Blaženkom Novak koja se složila kako stanje nije uobičajeno ni za učenike, kao ni za nastavnike.

– Stanje je drugačije i za sve nas koji se moramo pobrinuti da se obrazovni procesi i nadalje nesmetano odvijaju. U otežanim se okolnostima čini sve ne bi li učenici nastavili započete obrazovne procese i uspješno ih, u planiranim okvirima, do kraja školske godine priveli kraju. Međimurske su škole, i osnovne i srednje, dobro opremljene i u ovoj su se neočekivanoj situaciji primjereno organizirale, istaknula je pročelnica Novak.

Nepoznanica je kako će dugo ovakva situacija trajati i hoće li uopće biti vremena za uobičajen završetak školske godine, istaknula je pročelnica. Kada je riječ o samoj virtualnoj ili nastavi na daljinu neprocjenjiva je i uloga roditelja koji, ovisno i o dobi svoje djece i o njihovim ranije stečenim radnim navikama, moraju davati stalnu potporu svakom svom djetetu, poticati ga, usmjeravati, ali i kontrolirati nastojeći mu pri tome osigurati optimalne uvjete i poticajno radno okruženje.

Ostatak zanimljive teme pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 17. travnja! Pročitajte kako će izgledati maturantski dani, te kako se maturanti pripremaju za državnu maturu!

Ostavi komentar