Tehnološko-inovacijski centar Međimurje: Županijsko središte cjeloživotnog obrazovanja 

U prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) gotovo se svakodnevno odvijaju poslovne edukacije za odrasle i tečajevi za djecu. Partner smo i domaćin brojnih konferencija, seminara i radionica koje organiziraju poduzetnici, udruge, javne i obrazovne ustanove.

Od početka poslovanja i pokretanja našeg poduzetničkog inkubatora u prostorima bivše vojarne prije deset godina redovito organiziramo edukacije iz različitih poslovnih i tehnoloških područja. Pokretanje i vođenje poduzetničkih pothvata, digitalna transformacija poslovanja, internet-marketing, računovodstvo, informatički alati i e-trgovina, poduzetništvo u turizmu i sportu i predstavljanje prilika za financiranje poduzetničkih projekata samo su neke od tema koje su ove godine bile zastupljene u našim predavanjima i radionicama. Nakon svake edukacije tražimo povratnu informaciju od korisnika da bi svaka sljedeća bila još kvalitetnija i korisnija. U posljednjim dvjema pandemijskim godinama uspješno smo realizirali 28 edukacija koje su okupile 390 sudionika iz 189 poduzeća. Iza svakog događanja stoji naš uigrani organizacijski tim i stručni predavači koje polaznici naših programa redovito ocjenjuju visokim ocjenama.

Iako smo uglavnom usmjereni prema obrazovanju odraslih, često smo domaćin studijskih posjeta učenika i studenata kojima nastojimo približiti TICM kao mjesto u kojem jednog dana mogu pronaći zaposlenje ili pak svoje poslovne ideje pretvoriti u konkretne poduzetničke pothvate. U TICM-ovom poduzetničkom inkubatoru površine 3600 m2 smjestilo se 50 poduzeća koja se neprestano razvijaju, stoga je potreba za kvalitetnim ljudskim resursima konstanta. Također, mjesto smo gotovo svakodnevnih informatičkih, robotičkih i drugih STEM tečaja za djecu i mlade u organizaciji udruga Mladi informatički stručnjaci – MIS i Međimurski informatički klub – MIK čiji članovi postižu vrhunske rezultate. Već niz godina kod nas se sastaju i informatički stručnjaci okupljeni u Međimurje code&design grupu Me<CoDe/>, a dom smo i Fotoklubu Čakovec i drugim partnerima koji često i sami organiziraju korisne edukacije.

Sve navedeno ne bi bilo moguće bez odgovarajuće infrastrukture. TICM raspolaže vrhunski opremljenim prostorima, poput multimedijalne dvorane za stotinjak uzvanika, dvjema informatičkim učionicama i sobama za sastanke. Osim za događanja u našoj organizaciji dvorane iznajmljujemo i vanjskim korisnicima. Pratite nas na našoj internetskoj stranici ili na društvenim mrežama i sigurno ćete naći edukaciju po svojoj mjeri.


Tehnološko-inovacijski centar Međimurje

  1. 040/499-405

Ulica bana Josipa Jelačića 22/B

40000 ČAKOVEC

  1. [email protected]
  2. www.ticm.hr

Ostavi komentar