Tehnika Bowen u Fizikalnoj terapiji Alen Horvat riješit će vas bolova i raznih bolesti!

U ponudi Privatne prakse fizikalne terapije Alena Horvata novosti je popularna terapija Bowen, manualna terapijska metoda koja se koristi specijaliziranim pokretima na mekom tkivu u rješavanju biomehaničkih poremećaja.

Privatna praksa fizikalne terapije Alen Horvat u Čakovcu uspješno djeluje već više od tri godine. Uz Alena Horvata privatna praksa fizikalne terapije danas okuplja tim stručnjaka teraputeta. Oni su Deni Vuk, Petra Juras, Katja Martinović i ortoped dr. Joško Smilović kao vanjski suradnik. Zajedno čine tim koji se konstanto usavršava i educira, kako bi svojim klijentima pružao što kvalitetnije usluge koje će im pomoći u rješavanju bolova.

Što je to Bowen tehnika?

Bowen tehnika je metoda koja uključuje nježne, ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pokreti koji se rade su pokreti „rolanja“ pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.

Postupci su vrlo učinkoviti u omogućavanju balansiranja različitih tegoba mišićno-koštanog, živčanog sustava i različitih kroničnih stanja te se upotrebljavaju u cijelom svijetu posljednjih 40 godina s uspješnim rezultatima, što potvrđuju provedena medicinska istraživanja. Uključuje terapeutske postupke koji nisu konvencionalni, ali se provode zajedno s propisanim oblicima liječenja ili se provode samostalno u vidu preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja.

Kako djeluje Bowen terapija?

Naše je tijelo cijelo vrijeme u pokretu. Kretanje i održavanje unutarnjeg rada organizma predstavljaju stalan protok informacija iz tijela u mozak i nazad u tijelo. Istovremeno, mehanizam našeg tijela ustrojen je tako da se svi kvarovi, odnosno disbalansi u tijelu popravljaju čim ih se uoči, npr. zacjeljivanje površinskih rana. No, ponekad je zbog stresa ili prevelikog vanjskog utjecaja stanje takvo da mozak više ne može sa sigurnošću razlučiti koji dio tijela treba njegovu dodatnu intervenciju. Zbog tog prekida u komunikaciji dolazi do zakazivanja funkcije tijela koja se brine za normalizaciju stanja kod različitih disbalansa. Posljedice mogu biti: bolest, bol, smanjena funkcija dijela tijela, problemi sa spavanjem ili osjećaj umora i nezadovoljstva.

Bowen pokretom, koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva i unutarnjih organa te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, time boljom lokalnom prokrvljenošću i samim time bržim i boljim regeneracijskim procesima.

Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.

Što ćete osjetiti za vrijeme tretmana?

Pacijenti za vrijeme tretmana najčešće ne osjećaju nikakvu bol, ponekad je moguće osjetiti manju nelagodu na onim mišićima i dijelovima tijela koji su pod pojačanim pritiskom. Terapeut u Fizikalnoj terapiji Alen Horvat za vrijeme tretmana radi procjenu stanja, potrebne korekcije, povremene pauze između setova pokreta i završnu procjenu.

Kome pomaže terapija Bowen?

Budući da Bowenova terapija ima holistički pristup, omogućuje oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih.

Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se upotrebljavati na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi. Pomaže kod bolova u leđima, išijasa i ostalih problema s kralježnicom, kod tegoba s vratom i ramenima, problema s probavom i crijevima. Također je djelotvorna kod glavobolja, migrena, vrtoglavica, kod bolesti dišnih putova, problema s koljenima, zglobovima i stopalima te kod sportskih ozljeda. Ublažava menstrualne simptome, a korisna je podrška i u terapiji neplodnosti.

Tehnika Bowen može biti prateća terapija kod stanja kod kojih je unos toksina povećan, odnosno kod terapija velikim količinama lijekova, kemoterapija, zračenja, te kod liječenja ovisnosti i svih tegoba vezanih za stres, nesanica i glavobolja. Nadalje, Bowen se može provoditi i preventivno za podršku imunitetu te kod sportaša za povećanje tjelesne spremnosti, izvedbe, a time i rezultata.

Naručite se na tretman Bowen u Fizikalnu terapiju Alena Horvata

Posjetite Privatnu fizikalnu praksu Alena Horvata u Čakovcu na adresi Franje Punčeca 4 i odaberite jednu od mnogobrojnih terapija u ponudi. Svoj termin možete rezervirati na e-adresi [email protected] ili pozivom na broj mobitela 095/865-1326.

Ostavi komentar